Laptop Testovi FORUM
August 20, 2008, 10:32:58 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: eeePC  (Read 1536 times)
ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #15 on: April 27, 2008, 01:39:23 AM »

Druze nikola877 nemoj da se ljutis,verujem da kupujes tehniku , al sigurno nisi stampac kupio 2 godine.
Nekad su se isporucivali sa tim usb kablom, a sad vise ne, iz kog razloga ne znam. A prodavac je duzan da ti to napomene.
Sto se tice malog eee on generalno ne dolazi sa torbicom, u vecini nasih radnji koliko ja znam. Mozda se negde i dobija , al veca je verovatnoca da je to preko...
Uz dosta Asusovih laptopova dolazi na poklon torba i mis, al za maloga eee  uglavnom ne, sad sve zavisi gde kupujes,  a i naravno kulturno pitas  ili pre toga  vidis u nekom od kataloga da li dolazi nesto uz lap top a i opet prodavac je duzan da ti kaze i da to sto ide uz lap top,ako ide..,
...A ti ako mislis da te je neko zeznuo, idi pa se pozali, napravices pometnju u firmi ,veruj.
Zemlja je nasa, lepa Srbija. Hristos Vaskrse- za sve koji su u Hristu-
nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #16 on: April 27, 2008, 09:31:06 AM »

Panto, krcme oni sve sto mogu (osim nekih ozbiljnih firmi)! Do sada sam kupio dva lapa i uz oba sam dobio sve moguce diskove i razne dodatke (cak je bio i telefonski kablic za dial-up)! Naravno kupljeni su u inostranstvu! Opet napominjem da je problem u nasim prodavcima! Najjace od svega je to sto mi je prodavac dao neki kineski usb koji je usmrdeo celu sobu! Eee surf ima kamericu (sto je i normalno zbog reci surf)! Znaci problem je nastao u poslednje dve godine!? Nisam znao!? Ljudi, stampac bez toga ne moze da radi! Na kraju krajeva ako nisu uspeli da ga prebace preko grane zajedno sa kablicem, zbog cega ga onda ne ubace u kutiju i ne podignu cenu! Glupo je da me prodavac, cija je firma distributer canona, pita hocu li usb! Ne, necu!? Radi on i bez toga!?
Odavno je ne kupujem tehniku ovde (osim usb tjunera, cooler master ventilatora i drugih sitnica)! EEE dolazi sa torbicom u originalnom pakovanju! Nema tu nasi dobijaju ovo ili ono! Zna se sta je originalno pakovanje!
Vaistinu Vaskrse!
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #17 on: April 27, 2008, 12:00:38 PM »

Neces verovati, ali nije sve bas tako. Znam neke ljude licno, a i testiram dosta novih laptopova pa vidim sta dobijaju. Ponekad nasi i dodaju CD sa drajverima iako oni ne dolaze od proizvodjaca (recimo CT za neke Toshiba modele). Vec sam pisao o tome da je u pitanju neka inicijativa za zastitu zivotne sredine, sto je po meni besmislica jer i onako preporucuju kupcima da odmah narezu bekap cim instaliraju sistem.
Nazalost, pad cena diktira da se stedi na svemu i svacemu. Znam da je glupo prodavati stampac bez USB kablica, ali na zapadu i onako cesce menjaju stampace nego kablove. Po toj logici je glupo prodavati i laptop bez operativnog sistema, ali ce prosecni Srbin vrlo rado prihvatiti takav model po nizoj ceni.
Znam da zvuci kontradiktorno, ali Eee Surf NEMA kamericu. Evo ti link za zvanicni sajt na kome je vrsena rezervacija za Eee PC kod nas pa pogledaj specifikacije http://www.eeepc4u.com/

nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #18 on: April 27, 2008, 02:04:26 PM »

Moja greska, nema kameru (a bio sam ubedjen da ima Embarrassed, tako da nisam ulazio dublje u materiju)! Samo kod nas prodaju lapove bez OS-a! To se radi, naravno, da bi cena bila niza (za oko 100e)! Zato kada se ide u kupovinu treba otvoriti sirom oci i naculjiti usi da ne bi bilo problema! Valjda ce se promeniti nasa IT scena u skorije vreme! Nego da pitam nesto korisnije u vezi ove teme! Da li neko zna koje su mogucnosti ovog malise?Neki cpu test, sandra,itd? Trazio sam ali nista! Mogu zapazanja korisnika da posluze, naravno!Pozdrav!
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #19 on: April 27, 2008, 02:18:35 PM »

Kao sto pise u specifikacijama, to je Celeron M na 900 MHz i nema nikakvih tajni sto se tice njegovih performansi. Ne znam koliko bi ti znacili sinteticki testovi. Utisak je da masina radi sasvim OK, cak i pod XP-om. Doduse, pozeljno je ne opterecivati je nekim velikim multitaskingom. Ono cemu je namenjen radi sjajno.

ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #20 on: April 28, 2008, 11:01:37 AM »

Mali eee ima 3 usb, jedan port za mrezu,vga, slot za mmc,sd kartice, ulaze za mikrofon i sluske,zvucnike, i nema kamericu.
Ako hoce neko da ga vidi i isproba upaljenog moze to u win win shopu, u Immo centru na N. Beogradu 64blok ili u Balkanskoj 14 u istoj radnji.
I ima jos par nekih asusovca za probati...
Pozz
nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #21 on: May 09, 2008, 05:55:30 PM »

Danas mi je stigao eee 4g! U pakovanju je bila torbica, adapter, dvd, baterija i neke knjizice! Veoma sam zadovoljan (na prvo koriscenje)! Kupljen je u Austriji!
ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #22 on: May 10, 2008, 05:54:32 AM »

Smiley
Bas sam planirao juce da bacim post na ovu temu.

Da li je taj mali original?Da li ima u imenu i naziv surf?
Lepo ako si uzeo orginalno pakovanje, s'obzirom da ti je stigo odakle ti je stigo, treba biti prava stvar.
Ja sam se juche  uverio da bostoji jos jedna verzija tj. ta ista i zove se eee4g-bez 'surfa'.
I ima bolju grafiku, i bolju izradu,lepsa i chvrca plastika, ima kamericu, moze da se stavi 1 giga rama i mozda jos ponesto ...

Stvarno nisam znao da je to taj isti mali,a dosta bolji...
I kako sam saznao to je specijalno dostavljano za nasu zemlju...uzas! Tipa zemlje trceg sveta.
A dok vec Hrvatska,i Madjarska i ostale imaju normalano orginalan!!!

Stvarno sam iznenadjen i razocaran.  A pogotovo me nervira nas vodeci CT computers koji se zestoko proseravaju!
Bem .....
Nadam se da si uzeo pravu stvar.
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #23 on: May 10, 2008, 06:03:44 AM »

Nema tu "original" i "kopija". Svi su oni "original", samo sto Asus pravi vise modela. Lako je prozivati, ali mislim da u ovom konkretnom slucaju nije problem do nasih distributera. Koliko ja znam, sam Asus je odredjivao kad i koji model ce se prodavati u kojoj zemlji.

ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #24 on: May 10, 2008, 09:50:49 AM »

A sto bi to radili, sto bi oni odredili da Srbija uzima bas te niskobudzetne, tj ne kvalitetne, za iste pare.
Ti 'original' kostaju isto kao i ovi nasi ovde -losi, ko god ih je uveo nije me briga,al ocigledno je da postoji razlika...vidna i na oko.
Al nema veze ja se nisam odlucio za njega, a kad bih se odlucio  sigurno bih uzeo negde preko,tj taj lepsi i bolji za iste pare.
poz
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #25 on: May 10, 2008, 10:43:57 AM »

E pa to vec moras da pitas njih. Uostalom, dobro smo prosli, mogli su da nam uvale Eee PC 2G Surf sa samo 2 GB SSD-om Wink
Ponekad je tesko razumeti politiku velikih firmi. Na CeBIT-u sam predstavniku Asus-a zamerio sto se Eee kod nas pojavio 3 meseca posle Bugarske, na sta mi je on odgovorio da je i to bolje nego da smo kao Slovenija (ili Hrvatska, sad se ne secam tacno) gde se pomenuti model nije mogao kupiti ni u trenutku naseg razgovora.
Problem sa kupovinom u inostranstvu se svodi na garanciju. Ako se laptop u slucaju kvara mora vratiti u zemlju porekla, onda dzaba ti usteda.
U svakom slucaju ocekujemo tvoj mini test Asus Eee PC-ja.
E da, nije mi jasno sta podrazumevas pod "boljom grafikom" na tom drugom Eee-u.

nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #26 on: May 10, 2008, 06:47:48 PM »

Moj eee ima oznaku 4g (701) (nije surf)! Ima mnogo dobru kamericu i jacu bateriju od surfa! Placen je 299e! Sutra stavljam XP! Garancija je 2 godine! Mislim da svi modeli imaju istu graficku!
ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #27 on: May 14, 2008, 12:28:50 PM »

ma dobro,sto se kaze i to kad smo dobili:) ,kad i njega imamo na trzistu...za utehu
Malog sam video na kratko, a covek koji ga je imao,mi je rekao da je bolja graficka,bolja slika pa mi se ucnilo kad sam bacio pogled da jeste,al nisam siguran, mozda me je odradila sugestija...oko cele pojave tog lpotana sa kamericom...
A ko je uzeo eee on ce i reci nesto vise o njemu.....
ja evo sada testiram moga ZmAjA MsI-a...Smiley
...da vim kako drzi bateriju posle prvog skolskog punjenja,od 12 h, cackom po netu i slusam muziku, i skidam nesto malo, tj skinuo sam neki fajl , album ~ 100mb...
i kaze u ovom trenutku 23%,,39 min   Smiley   
Pozz
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #28 on: May 14, 2008, 05:24:10 PM »

Različite verzije eeePC laptopa se međusobno razlikuju isključivo po količini RAM-a, kapacitetu SSD hard diska, prisustvu/odsustvu web kamere i kapacitetu baterije (u ovom slučaju razlika je malena). Sve ostalo je isto.
ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #29 on: May 15, 2008, 01:06:38 AM »

Izgleda upravo tako,evo sad bas slucajno naleteh na informaciju-vest sa -micro- sajta
gde izmedju ostalog kaze i:
Prvi Eee PC predstavljen je na sajmu Computeh u junu 2007. godine. Osnovni model se prodaje u četri verzije, između kojih je najveća razlika u kapacitetu SSD diskova. Najeftiniji model ima SSD disk od samo 2 GB, a najskuplji Eee Pc ima disk kapaciteta od 8 GB.  Stvarno sam ne informisan,a i nisam jedini nazalost:(
A ostatak vesti da se ipak malo informisemo, :   
Asus predstavio novi Eee PC sa većim ekranom

Kako je i ranije najavljeno, Asus je na ovogodišnjem CeBIT-u predstavio novu verziju svog prenosivog računara Eee PC sa većim ekranom.
Novi model jeftinog Asusovog računara nosi oznaku Eee PC 900 i ima ekran od 8,9 inča, što predstavlja veći ekran od svog prethodnika koji je imao ekran veličine 7 inča. Model Eee PC 900 ima i više mesta na disku zasnovanom na fleš memoriji (solid state disk, SSD). Novi SSD disk ima kapacitet od 12 GB i za polovinu je veći od diskova koji su do sada ugrađivani u Eee PC. SSD diskovi često imaju bolje perfomanse i nižu potrošnju struje od čvrstih diskova, ali su zato i mnogo skuplji.

Novi Asusov prenosivi računar ima 1 GB memorije, mogućnost klasičnog i bežičnog umrežavanja, kameru od 1,3 megapiksela i čitač kartica koji podržava formate: MMC, SD i SDHC. U Asusu tvrde da su baterije u novom Eee PC-iju optimizovane za tri i po sata rada. Računar će se pojaviti u prodaji sredinom ove godine i koštaće 399 evra (606 USD).

U kompaniji Asus puno očekuju od računara iz serije Eee PC i smatraju da će do kraja ove godine prodati između tri i pet miliona ovih uređaja. Otkada je pušen u prodaju prvi od računara iz serije Eee PC prošle godine, Asus je prodao oko 350.000 računara.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: