Laptop Testovi FORUM
November 22, 2008, 11:09:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: eeePC  (Read 2384 times)
giller09
Newbie
*

View Profile
« on: March 22, 2008, 07:40:26 PM »

Razmishljam da kupim ovu spravicu umesto nekog symbian smartphonea.Deluje mi da mogu da radim sve kao i na gorepomenutom i josh mnogooo vishe za priblizno iste pare.Imam laptop 15.4" al mi je pretezak i prevelik da ga nosim stalno sa sobom.Uglavnom mi treba neka spravica za PDF,office,pregled slika a dodatne opcije su dobrodoshle.Dakle planiram da ako kupim eeePC da ga nosim stalno sa sobom(bukvalno stane u veci dzep-probao!) po potrebi palim,odradim shta mi treba i vracam u dzep/ranac.Ovakav tretman bi podrazumevao dakle chesta otvaranja.Skeptichan sam u vezi sa:1. sharkama i samom konstrukcijom u realtime,outdoor,full torturom dzepnog transporta sa verovatno sluchajnim udarcima,padovima,...2.baterija-da li bi izdrzala recimo 1 dan(3,4 paljenja sa ischitavanjem pdf-a/brzinskim iskucavanjem dokumenta;slushanjem muzike s ugashenim ekranom(recimo 1h u vozu sa slushalicama))? 3.kompatibilnost sa xp-om-ako pochnem dokument na eee dal bih ga mogao kasnije zavrshit u npr. wordu?Zanima me kakva su iskustva korisnika/nekog ko ga je duze koristio?Ili da jednostavno uzmem symbiana i ne brinem o bateriji i mogucim pucanjima/lomovima kucishta?Zahvaljujem na potencijalnim odgovorima.
staks
Newbie
*

View Profile
« Reply #1 on: March 22, 2008, 08:30:56 PM »

ja znam samo da možeš stavit xp na njega i da radi to sam vidio kod frenda na faksu, a drugo baš i neznam
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #2 on: March 22, 2008, 09:16:15 PM »

Moje mišljenje je da je porediti Symbian i Linux (ili Windows XP, koji se lako instalira na eeePC) isto kao porediti bicikl i automobil. Nisam siguran kako bi telefon reagovao na "slučajne udarce", "padove" i slične "torture". Na net-u se mogu naći iskustva korisnika eeePC-a po pitanju trajanja baterije, ali mislim da 3h neće biti problem.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #3 on: March 22, 2008, 10:02:11 PM »

1. Na ovo ti niko ne moze dati precizan odgovor. Ponekad i relativno slab udarac moze biti fatalan, a ponekad se od veoma jakog udarca samo plastika osteti. Generalno, Eee PC ima sasvim solidnu konstrukciju.
2. Nazalost, kod nas se prodaje Eee PC 4G Surf koji nema kameru i ima slabiju bateriju od modela bez dodatka Surf u imenu. Mislim da ce za tvoje potrebe ipak biti dovoljna i ova baterija.
3. Na CD-u koji se dobija uz Eee PC imas drajvere za XP, tako da ga mozes instalirati. Ako zadrzis Linux opet nema problema. Instaliran je Open Office 2 koji ti dozvoljava da snimis svoj rad u nekom od Microsoft formata. Eventualni probleme se mogu javiti samo sa koriscenjem nekih naprednijih funkcija i nacina formatiranja u najnovijoj verziji Worda ili Excela. U svakom slucaju mozes i na svoj kucni PC instalirati Open Office i tako resiti sve probleme.

Majutak
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #4 on: March 23, 2008, 12:40:58 PM »

ja ga kupih prekjuce  Cheesy  a sada pretrazujem iskustva i jos nista ne nadjoh Cry sve sto mogu da kazem je da je jako glupavo sto ti za 22990 koliko sam ga platila nisu nasli za shodno da isporuce bilo kakvu torbicu-futolu ili sta vec za nosenje...a ja kupila beli...bas neposlovno od proizvodjaca, a proizvodjac kina Cry neznam samo kako cu ga cistiti Cry
narode pisite ako imate bilo kakvo iskustvo sa ovom spravom Kiss Wink
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #5 on: March 23, 2008, 01:27:46 PM »

Cuj, torbica. Uzmes futrolu od nekog veceg mobilnog i gotovo Smiley Salu na stranu, poenta je bila da bude sto jeftiniji, pa su izbaceni svi dodaci koji nisu direktno vezani za funkcionisanje uredjaja. Siguran sam da mozes naci neku malu torbu, namenjenu laptopovima dijagonale 12-13 inca. Taman ces imati mesta i za jos neku sitnicu pored samog Eee PC-ja. Sto se tice iskustva, da li te interesuje nesto konkretno?

giller09
Newbie
*

View Profile
« Reply #6 on: March 26, 2008, 11:10:53 AM »

zanima me dal bi mozda radio neki stariji CAD(recimo 2004) na eee-u?drug je imao PC sa 128mb rama i 750mhz pa mu je radio.trebao bi mi CAD samo za pregled crteza,ipaq bi bilo puno trazit da crtam.studiram mashinstvo i zavrshavam uskoro pa ce mi trebat sigurno.pozdravljam
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #7 on: March 26, 2008, 02:34:25 PM »

Pogledas lepo koja je minimalna konfiguracija za taj AutoCAD i odmah znas na cemu si. Mislim da bi tebi vise odgovarao neki od programcica koji sluze samo za pregled raznih formata fajlova. Potrazi na netu, siguran sam da ima toga.

giller09
Newbie
*

View Profile
« Reply #8 on: April 08, 2008, 01:30:02 PM »

naisho sam na nekim forumima na informacije da vrlo brzo treba da se pojave 9"
hp 2133,msi wind,acer,...taman sam hteo da kupim eee-a a sad naravno chekam
konkurenciju.dal znate mozda neshto vishe o ovim nadolazecim 9-kama(kad se pojavljuju,
konfiguracije,cene,...)?nadam se da nece preterat s cenama.
i josh 1-na stavka:jel zna neko kolko bi mogao da koshta ibook g3-900mhz,128mb,40gb,12"?
  ako ne spominjete(-mo) cene na forumu moze na giller09@yahoo.com
  drug dobio od nekog rodjaka,ne treba mu a ja ne znam kolko da mu ponidim ako bih kupovo
pozdravljam
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #9 on: April 08, 2008, 10:36:58 PM »

UVEK ce tu, odmah iza ugla, biti novih, boljih, brzih i lepsih modela. Cak i ako sacekate modele koje pominjete, vec ce u najavi biti neki drugi i tako u nedogled. Kupite laptop onda kad vam treba.
Asus je na CeBIT-u predstavio naslednika modela Eee 701 pod oznakom Eee 900. Ekran je velicine 8,9 inca, a rezolucija je 1024x600 sto je najveca i najzanimljivija novost. Ukupne dimenzije uredjaja su nesto vece nego na starijem modelu. Umesto 512 MB imace 1 GB memorije, a SSD ce "porasti" sa 4 na 8GB. Evo i slike koju sam napravio na CeBIT-u gde se vide specifikacije. Mislim da sa ovim ekranom Eee postaje mnogo upotrebljivija spravica. Cena se jos ne zna, ali se suska o 400 dolara, sto bi znacilo da ce kod nas kostati oko 400 eura.
Tesko je reci kada ce se pojaviti na trzistu. Ne treba zaboraviti da je od pocetka prodaje u svetu do pocetka prodaje kod nas proslo nekoliko meseci. Prodaja modela Eee900 jeste najavljena za kraj drugog kvartala, ali je cinjenica da prodaja starog (Eee701) laptopa ide odlicno i da konkurencija jos uvek nema odgovor, pa se Asusu sigurno ne zuri sa izbacivanjem naslednika.
Mali laptop iz MSI-a ce se na nasem trzistu pojaviti vrlo brzo, bar sam takve informacije dobio od distributera. Jos uvek ne znam koje su kolicine u pitanju ni koja je cena, ali se nadam da cu ga do kraja meseca imati na testu. Kad je HP u pitanju, cini mi se da sam negde procitao da cenom nece biti bas u klasi Eee PC-ja.

Sto se tice ibook-a, nisam bas upoznat sa cenama polovnih modela. Potrazi po oglasima neki slican model, pa vidi makar okvirno koliko bi mogao da kosta.

* Asus_Eee900.jpg (76.93 KB, 1024x739 - viewed 138 times.)
« Last Edit: April 08, 2008, 10:40:52 PM by Panta » Logged

nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #10 on: April 26, 2008, 01:25:03 PM »

Jesmo mi Srbi cudan narod! Uz originalno pakovanje ide i originalna asus torbica! Nasi prodavci (da ne kazem sverceri) se nikada nece nauciti pameti! Oni po default-u moraju da razmontiraju kutiju, da izvade one komponente koje im trebaju, pa posle da ih prodaju kao dodatnu opremu! Tako su meni prodali usb kablic od stampaca kao dodatnu opremu (jedna vrlo poznata radnja) za 70 din.! Pozz!
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #11 on: April 26, 2008, 02:12:25 PM »

Za Eee PC ne znam (testirao sam test primerak), ali za stampace mislim da nije problem do nasih, vec da se stvarno isporucuju bez USB kablica (kao i skupi projektori bez VGA/DVI kabla).

ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #12 on: April 26, 2008, 07:12:29 PM »

Ni u jedan stampach provereno ne dolazi usb kabal, nemoj to da te cudi, tako ih nasi dobijaju...
Odmah se udara kako smo mi Srbi ovakvi i onakvi, pa volimo to vise da kazemo no  leba da jedemo...
Polako ne moras odmah da mislis  da te neko opljackao za 100 ,200 dindzi...raspitaj se.. Nisu Srbi bas takvi, a ima nas svakakvih...Smiley
nikola877
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #13 on: April 26, 2008, 08:10:06 PM »

Ljubas, Panta--->
 Nisam je pao sa kruske, i ne kupujem tehniku prvi put! Evo ti primer nekoliko postova pre! Devojka rece da je kupila eee bez torbice, a ja videh na you tube kako covek otvara kutiju i iz nje vadi asus torbicu! Primer drugi, kupih ja i skener canon i dobih usb kablic! Neko ce reci da skener i stampac nisu od "iste sorte" sto je i tacno, ali su zato kablici isti! Kod nas sigurno i "provereno" ne dolaze sa usb kablom, ali u nekoj normalnoj zemlji sigurno dolaze! Mozda je usb dodatna oprema jer stampac moze i bez toga!? LOL
Nemam ja nista protiv svoje zemlje i svojih ljudi, ali nasi it prodavci su tiha jeza! Nije meni problem u 100, 200 ili vise dinara, ali je problem kada neko hoce da me mota oko malog prsta!  Nije fora u tome kako ih dobijaju vec kako ih "prebacuju" preko grane! E tu smo mi Srbi cudan narod!
Zaboravih, (primer treci) kupovao sam ja stampac i pre! Bese to hp deskjet 5150, i gle cuda usb kablic je bio u kutiji! Sigurno su ga greskom stavili?!?!?
Kupujem i ja eee, ali u Nemackoj! Javicu sta sam dobio!
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #14 on: April 26, 2008, 09:28:44 PM »

Bilo nekad, sad se pripoveda Smiley Nekad je moj HP 720c kostao 600 maraka, a sad bolji stampac od njega kosta 50 evra. Prvo, postoje razliciti modeli Eee PC-ja (ovaj kod nas spada u jeftinije, ima slabiju bateriju i nema kameru) pa tu mozda treba potraziti uzroke nesporazuma. Pa i mnogi laptopovi se isporucuju bez CD-a sa drajverima. Zaista mislis da lokalni distributeri preprodaju CD-ove? Smiley

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: