Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: dilema  (Read 635 times)

vladankg

• Newbie
  • *
dilema
« on: February 21, 2011, 10:37:51 PM »

dugo sam vec u dilemi oko laptopa , i na kraju sam resio da uzmem
http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-5736Z-453G50Mnkk-03201102,
ili malo skuplju varijantu  http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-5738ZG-452G32Mnbb-28201101
medjutim kada sam ga video licno nije mi se svidela njegova tastatura mnogo se ugiba, , sada drugar ima dellov laptop i mnogo mi se svidela njegova izrada nekako je cvrst i uliva mi sigurnost, i nasao sam 2 modela koji su mnogo skuplji od ovog predhodnog

1 http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-Inspiron-N5010-i3-4-500-Black-18201102
2 http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-Inspiron-N5030-C2DT66-4-500-Black-18201102
 mene sad interesuje par stvari  ako neko zna koja je razlika izmedju n5030 i n5010, i sta vi mislite generalno o ova 4 modela, , kuci imam mnogo jaku desktop masinu, ali ne koristim skoro nista od njenih performansi, laptop uyimam zbog manjka kabliva i zbog mobilnosti , racunar mi sluyi ya surfovanje, gledanje filmova i poneka ne yahtevna igrica, dosta ga koristim za word i exsel ,

perica100

• Full Member
Re: dilema
« Reply #1 on: February 22, 2011, 02:33:48 AM »

Ukratko ova dva DELL-a imaju brze procesorre zato su i skuplji,ako ti je to puno para uzmi i jedan od ova dva Acera,ja sam imao Acer Extensu i kod mene je bio 2 god dok ga nisam prodao nedavno,ali i dalje super radi kod novog vlasnika.Tako da je najbolje da ti sam odlusis koliko iams para i za sta ti treba laptop.

vladankg

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: February 23, 2011, 12:10:00 AM »

pa ne treba mi nista specijalno, klasika, surfovanje netom, gledanje filmova, muzika, dosta za word i excel pa mi ybog toga treba i bolja tastatura, i tako,  ???
 ta extensa sto si ti imao raylikuje li se puno od aspire modela,

a sto se tice dellovoh modela, znam da je i3 procesor sigurno bolji od core2duo , ali dali je velika rayzika u radu tj. mozda malo glupo pitanje dali se isplati da se doplati za njega  4 crvene?

perica100

• Full Member
« Reply #3 on: February 23, 2011, 01:52:54 AM »

Pa Extensa i |TravelMate su reklo bi se poslovne varijane kod Acera.PO meni mislim da su kvalitenije izrade,ali opet to ne mora da znaci.Vidjao sam i Acer Aspire star 3 god u odlicnom stanju,cak je i baterija bila u mnogo boljem stanju nego kod moje Extense(to sad ima veze sa drugim stvarima,ja sam manje vise smanjio vek baterije).Inace naravno da je i3 novij generacije ali je c2d po meni odlican procesor.Ja sam ga imao u mojem Aceru.
   Suma-sumarum moj ti je savet da pazaris neki od ova dva Acera jer su jeftinji,pre svega jer imaju procesorre malo starije generacije(sto ne znaci da su losi,ali cim nesto novo izadjen onom predhodom pada cena),ali ti iams desktop komp i nije ti toliko bitno da je neka mnog jaka masina.Ovi Aceri ce zadovoljiti i sve tvoje potrebe koje si naveo,cak iako je integrisana gafika,onda ce manje da trosi recimo bateriju i da se manje greje laptop.Jednino sto se tice procesora ja bih prednost dao Intel-u u odnosu na AMD.
U svakom slucaju kad kupis laptop,videces koliko znaci mobilnost kako po kuci tako i bilo gde.Naravno misilim po uslovom da imas bezicni net po kuci.Ja od kad koristim laptop sa bezicnim netom,imam utisak ko da sam otkrio Ameriku :)   Hocu reci da ga nema trebalo bi ga izmisliti,mislim na taj bezicni net :)
Jos kad se covek navikne na nesto tako komforno tesko se odvikava. :)
SRecno u kupovini :D

P.C.  Ako smatras da Aspire nema po tebi dobru tastatur potrazi onda neku Extensu ili Travel Mate oni bi trebalo da su bolji kad su tastature u pitanju.Evo ti link za jedan model koji sam ja nasao nazalost posle kupovine mog Lenova,da nisam kupio bih ga.Odnos cena i kvalitee mislim da su ok.U pitanju te TravelMate sa i3 procesorom.Ovaj sajt pripada firmi Matrix iz Nisa i mislim da mozes da ga narucis brzom postom da ti posalju gde god da si.

http://www.computers.rs/12160/acer-travelmate-5740-372g32mnss-15.6-intel-i3-370m-2.4ghz-2gb-ddr3-320gb-intel-hd.html
« Last Edit: February 23, 2011, 02:04:09 AM by perica100 »

dejan3101

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #4 on: February 23, 2011, 02:12:49 AM »

I sam sam do pre dva dana bio u dilemi da li uzeti Dell ili Acer ::).Ovako, u potpunosti se slazem sa tobom sto se tice kvaliteta izrade, Acer je jako nekvalitetno odradio kucista,dok je kod Della to na mnogo visem nivou. Ukoliko ti nije bitno kako laptop izgleda onda mislim da ti je svejedno.
Sto se tice razlike izmedju i3 i core2duo procesora, u radu sa dokumentima to neces ni primetiti, ako gresim neka me ispravi neko.
Posto i jedan i drugi Dell imaju po 500gb harda i 4gb memorije, nije potrebno da dajes vise para iz razloga sto i jedan i drugi imaju integrisane grafike, tako da neces primetiti razliku u procesorima, iz razloga sto neces moci da teras neke zahtevne igre bas zbog grafickog cipa.
Sve u svemu, ako kazes da imas desktop masinu za igranje i zahtevnije 3d aplikacije, moj ti je savet da uzmes ovog sa core2duo procesorom.
Iz mog dvodnevnog iskustva, i iz iskustva ljudi oko mene koji su imali Dell laptopove mozes cuti samo reci hvale za ovu marku. ;D

vladankg

• Newbie
  • *
« Reply #5 on: February 23, 2011, 10:58:18 AM »

mozda ce zvucati glupo, ja laptop uzimam bas zbog mobilosti i zbog manjka kablova, imam wifi u kuci tako da ce to super raditi,
sto se tice kupovine u matrixu to necu moci da uradim yato sto sam ogranicen na radnje koje imaju u kgu zbog kupovine na rate, pa su ybog povoljnosti i najnizih cena (za iste modele) u opticaju laptop centar i winwin.
tako da videcu ili cu da sacekam da skupim kes pa da payarim negde van kga ili da kupim moyda ovog jeftinijeg della.......

Bouz

• Newbie
  • *
« Reply #6 on: February 23, 2011, 11:51:08 AM »

Imas i ovaj: http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-Inspiron-N5030-T4500-3-320-Black-18201102
stariji procesor, manji hard... ali i jeftiniji za 5000

vladankg

• Newbie
  • *
« Reply #7 on: March 28, 2011, 10:40:34 PM »

posle nekog vaganja , ja se odlucio ya ovaj acer najverovatnije njega uyimam kada sto bi se reklo yaokruyim finansijsku konstrukciju
http://www.laptopcentar.co.rs/products/Asus-20200810

coldman

• Full Member
« Reply #8 on: March 28, 2011, 11:53:00 PM »

Los link druze...

h5n1

• Sr. Member
« Reply #9 on: March 28, 2011, 11:54:26 PM »

danas sam imao prilike da radim na Aceru koji je Vladangore pomenuo, meni se cini da se taastaturu ne ugiba ... za razliku od DEL-a .... meni se, recimo , kod DELLa ne svidja ni kvalitet ni zavrsna obrada ...
jbg, Acer mi je uvek bio jedan od boljih, mada se neki nece sloziti sa tim ....

ahhhh ti ukusi ....   ;D
Pages: [1]   Go Up