Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: DELL Inspiron N5010  (Read 751 times)

krevet

• Newbie
  • *
DELL Inspiron N5010
« on: April 28, 2011, 11:35:05 AM »

Dijagonala 15.6" Rezolucija 1366x768 Tip panela (matrice) WXGA HD WLED TrueLife™ Procesor Intel® Core™ i3-370M 2.4GHz, 2 jezgra, Hyper-Threading, 3MB Intel® Smart Cache, 32nm Čipset Intel® HM57 Express Memorija 4GB DDR3 1333MHz (2x2GB) Dual-channel Memorijski slotovi 2xDDR3 1333MHz (maksimalno 6GB) Grafička karta ATI Mobility Radeon™ HD 5650, 1GB DDR3 zasebne memorije Hard disk 500GB SATA II, 5.400rpm Optički uređaj DVD±RW Wireless Dell wireless 1501 IEEE 802.11g/n, Wi-Fi, Dell 365 Bluetooth™ 2.1 Mrežni adapter Fast Ethernet LAN 10/100Mbps Priključci HDMI, VGA D-sub, 3xUSB 2.0, RJ-45, eSATA II (USB 2.0 combo), 2x3.5mm audio (1x slušalice, 1x mikrofon) Slotovi Čitač kartica 7-1 Kamera 1.3Mpix, ugrađen mikrofon Zvučnici 2x2W SRS Premium Sound™ zvučnici Tastatura US, izdvojeni numerički tasteri Baterija 6-cell Li-lon

Drugi je vrlo slican. Razlika je u procesoru  i5-460M 2.53GHz, ekranu  WXVGA (mozda je ovo V u sredini greskom upalo u opis) i ceni. 7000 din.

Video sam Vas opis ovog laptopa u testovima, ali mi je delovao kao skromna, reklamna recenzija pa sam hteo, ako Vam nije problem, malo blize objasnjenje o kvalitetu, stabilnosti (planiram da ga duze zadrzim), prikljukcima  (sta nema a mozda bi trebao da ima), komponentama.

Unapred hvala.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: DELL Inspiron N5010
« Reply #1 on: April 28, 2011, 10:12:05 PM »

Rubrika "Laptopovi na popustu - nas izbor" nije klasican test, vec vise putokaz koji ce pomoci posetiocima sajta da ne propuste dobru priliku za kupovinu. Zato i nema previse detalja. Za detaljne testove sluzi rubrika "Testovi".
Sto se tice konkretnog modela, rec je o srednjoj klasi, pa je i kvalitet izrade odgovarajuci - osrednji. Ovo ne treba shvatiti negativno, jer to samo znaci da ne odskace od vecina drugih modela u ovoj cenovnoj kategoriji. S obzirom da Dell obicno skupo naplacuje svoje ime, odnos cena/performanse je iznenadjujuce dobar, a tu pre svega mislim na graficku kartu.
Stabilnost se ne dovodi u pitanje, bar dok se ne nakupi toliko prasine da se komponente pocnu pregrevati, ali to se desava na vecini laptopova vremenom. Racunar se nesto vise greje tek pri intenzivnom igranju video igara. Jedna od retkih zamerki ide na racun brzine hard diska, ali kompromisi su nuzni da bi cena ostala u prihvatljivim okvirima.
Ako je razlika izmedju dva modela samo u procesoru (a izgleda da jeste), onda je doplata prihvatljiva samo ako zaradjujete novac koristeci aplikacije koje najvise zavise od procesora (za rendering, obradu videa i zvuka...). Prosecnom korisniku se ne isplati davati 70-ak evra za Core i5.
U specifikaciji koju ste vi naveli se pominje eSATA, cega nema na sajtu BC groupa. Ako nema tog porta, onda bi mozda na duze staze kao minus mogli ubrojati sto nema eSATA ili USB 3.0 porta. Ljubiteljima vrhunskog zvuka ce mozda nedostajati S/PDIF, ali je on generalno "retka zverka". Express card slot moze biti koristan, mada su veoma retki vlasnici laptopova koji ga koriste, pa ga zato proizvodjaci sve redje i stavljaju. Sve ostalo je OK.

krevet

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: April 29, 2011, 09:43:16 PM »

Zahvaljujem na odgovoru.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: April 30, 2011, 08:37:43 PM »

Upravo sam uzeo ovaj laptop na detaljno testiranje. Ako vas interesuje jos nesto slobodno pitajte.
Pages: [1]   Go Up