Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Dell Inspiron N5010  (Read 2367 times)

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Dell Inspiron N5010
« Reply #15 on: May 11, 2011, 01:25:01 PM »

Sh@rance, ovo je divna prilika da uporedimo svoje misljenje sa drugima. Slobodno "pucaj" i kazi sa cime se ne slazes u nasem opisu.

coldman

• Full Member
« Reply #16 on: May 11, 2011, 07:17:36 PM »

Mora da kazem da sam i ja imao "prilike" da se juce igram sa jednim i ovaj je bio pink.  :D
Najveca zamerka je na stranu DELL-a i njihove ogranice podrske na 64bit sisteme(Vista i 7- jeste da lap ima 4GB DDR3). Nema cak ni za Linux a na samom lapu je instaliran Ubuntu 9.1 i dobija se instalacioni disk samog Ubuntua. I naravno i dalje moja zamerka za Bluetooth i Kameru na Inspirion modelima. U poredjenju sa mojim ASUS-om N53, za koga se nisam pohvalio da sam uzeo  :D, ima tooooliko mana. Ali ajde sad, bitno je da je on PINK!  8)

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #17 on: May 11, 2011, 10:06:08 PM »

Sto ti je zamerka Bluetooth? Ja koristim Bluetooth mis i radi fenomenalno. Za kameru nisam kompetentan da komentarisem jer je i ne koristim bolje receno dzabe stoji ali na moj predhodni laptop koji sam imao deluje bolje. Sto se tice drajvera u pravu si forsiraju samo Win 7 x64 ali ja i na velikom kompu imam taj sistem i na predhodnom laptopu sam isto imao win 7 instaliran. Sto se mene licno tice i da podrzava drajvere za za sve sisteme oped bih kod mene bio instaliran win 7 x64. Neznam zasto to rade samo tim gestom odbijaju musterije.

Neznam koliko si novaca dao za taj asus n53 kad poredis ta dva modela. Ajd nadji mi laptop bolji od ovoga za 50000 din. Ja za taj novac mu nevidim ni jednu manu samo sitnice  ;)
« Last Edit: May 11, 2011, 10:09:46 PM by Sh@rance »
Bolje je pitati i biti glup 5 minuta nego cutati i biti glup ceo zivot.

coldman

• Full Member
« Reply #18 on: May 12, 2011, 12:06:51 AM »

Koliko si rekao toliko sam dao i za ASUS-a  ;D ali realno oni ni ne mogu da se porede, nego sam cisto poredio jedan u odnosu na drugog, laptop do laptopa.
Blutut ne zeli iz nekog razloga da se poveze sa telefonima, iskreno probao sam 2 starija telefona(ali to opet nije razlog). On ih vidi ali jednostavno ne zeli da se zakaci na njih. Sto se tice drajvera i OS-a, ja sam uvek za bolje sto x64 arhitektura i jeste ali kada je predlozis nekome ko nema iskustva sa racunarima i ne shvata da ne moze nesto da instalira jer nije kompatibilno sa OS-om, tu moja prica o x86 OS-u dolazi do izrazaja. Tacno je da je sve vise programa koji rade bez problema i na x64 i na x86 ali neko jednostavno ne zna razliku. Primera radi, imas Apple uredjaj i treba ti iTunes i ti ga skines sa neta, ali imas 64bitni OS, neko to jednostavno zaboravi/zanemari i onda pokusava da instalira nesto sto nece... Uf ala sam se raspisao, sry :D
I za mene je nedostatak led-ova za CAPS LOCK i NumLk takodje jedan minus, ali mali  8) Tastatura i Touch su u principu koliko para toliko i muzike. E nisam HDD iskreno proverio i koliko se vent cuje pri opterecenju.

crkvine

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #19 on: December 07, 2011, 02:44:06 AM »

Posedujem dell n5010,i veoma sam zadovoljan. Pre neki dan mi ispadne i pukne ekran,pa me interesuje da li neko ima ideju sta da radim,da kupim  nov ekran ili polovan.I ako neko zna da li moze ekran od nekog drugog laptopa?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #20 on: December 07, 2011, 10:14:27 PM »

Predlazem da ides skolskim putem. Znaci prvo nazoves zvanicni servis i pitas za cenu. Najverovatnije ce ti traziti levi bubreg i jos malo preko, ali ces bar znati na cemu si. Onda okreni par vecih i poznatijih servisa (kao sto je System One na primer), a onda okreni i par onih iz malih oglasa i uporedi cene. Ako su poznati servisi malo skuplji, predlazem da ides kod njih jer su vece sanse da eventualno ostvaris naknadnu reklamaciju i nece nestati preko noci.
Gotovo sigurno moze i ekran od nekog drugog laptopa, ali samo iskusni serviseri znaju od kog.
Pages: 1 [2]   Go Up