Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Dell Inspiron N5010  (Read 2367 times)

Sh@rance

• Full Member
    • Email
Dell Inspiron N5010
« on: May 04, 2011, 09:42:07 PM »

Koji sam ja baksuz. Neckam se dugo oko kupovine laptopa hocu necu sta uzeti od kako mi je crkao MSI proslo je skoro 8 meseci. Danas odlucim da pazarim laptop kupim pomenuti laptop danas oko 18 casova malo pre dodjem kuci sav srecan da ga ukljucim da instaliram sistem upalim ga i kad ono jedan mrtav pixel >:(.
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/6574-dell-inspiron-n5010-d7gxj-i3-3805650-bk
Poludeo sam sreca sto sam kupio kod drugara u prodavnici zvao ga malo pre rece covek da vratim sutra ujutru, ali sta uzeti drugo od svih ponudjenih modela jedino mi je on nekako odgovarao.
Bolje je pitati i biti glup 5 minuta nego cutati i biti glup ceo zivot.

h5n1

• Sr. Member
Re: Dell Inspiron N5010
« Reply #1 on: May 04, 2011, 10:39:13 PM »

pa odradi samo zamenu, uzmi isti model

ovo je dobra makina

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #2 on: May 05, 2011, 12:08:32 AM »

Evo instalirao sam sistem na laptop. Taj mrtav pixel se vidi samo na pocetku tj kada stoj crna pozadina, cim podigne sistem nevidi se.
Testirao sam preko programa Dead pixel buddy samo se vidi plava tackica na crnoj pozadini inace na svim drugim bojama radi normalno na beloj,crvenoj,zelenoj plavoj zutoj se nevidi nista samo na crnoj. evo u toku rada se nevidi uopste znaci samo na pocetku prilikom dizanja sistema kada je crna pozadina sa dellovim logoom. Neznam sta da radim sad sam u dilemi

h5n1

• Sr. Member
« Reply #3 on: May 05, 2011, 11:22:14 AM »

to je zakočen pixel, i ja pazaraio MacBook-a, novog, sve lepo radilo, dok se posle nekog vremena nije pojavio zakone pixel
radi isto kao i kod tebe, na određenim bijama se ne vidi, ali se primeti , valjda na plavoj

e, du** sam hteo da si pojedem, ali posle nekog vremena sam na to oguglao, pa ga i ne prićujem, toliko, primetim ga, ali kada se setim da je on tu i počnem nesvesno da ga tražim i nerviram se što je on tu

evo, posle godinu dana, sve lepo radi, nema širenja, pokušavao sam da ga otkočim, tako što sam krpicom nežno ¨masirao¨ monitor oko tog pixela, i nije mi uspelo, mada sam ovo jednom uspešno odradio na TFT-u za desktop

a ne bih se setio da imam ovaj mrtvi pixel da nisam pročitao tvoj post
iako sam perfekcionista, o hoću sve da radi kako treba, nekako sam prešao preko toga

pokušaj i ti, ali ako ti je drug prodao komp, i ako imaš šanse da ga zameniš, uradi, ja bih tako

vladakg

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: May 05, 2011, 01:33:41 PM »

Ako imas sanse da ga zamenis, onda menjaj. Navikao sam se i ja na mom monitoru na 2 mrtva piksela, ali opet kad platis za novu stvar, glupo je da ga dobijes sa mrtvim pikselom. Zbog toga ga menjaj, inace je masina extra.

h5n1

• Sr. Member
« Reply #5 on: May 05, 2011, 06:22:15 PM »

danas sam imao prilike da vidim ovu mašinu uživo, EXTRA izgleda, kućište je baš kvalitetno, taastatura odlična ....

dosta je i tanak, na slici mi izgleda baš debelo, e, ovo je pravi bombon  ;D

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #6 on: May 08, 2011, 11:27:52 AM »

Odlucio sam da ostavim laptop. On je uzeo preko pin computersa tako da njemu iz pina nece da zamene. Nudio mi druge modele ali ovaj je bio po meni najbolji. Ponudio se da kupi drugi isti ovakav pa da mi da sto sam ja odbio. Treba biti malo i drugarski orjentisan. Necu da pravim coveku problem zbog jednog ne mrtvog nego polu mrtvog ili zaledjenenog pixela koji se vidi samo na full crnoj povrsini tj samo prilikom paljenja racunara na svim ostalim bojama radi normalno tj nevidi se. U normalnom radu nevidi se uopste. Godinama saradjujem sa njim u njegovoj radnji mogu da uzmem sta hocu i bez novca pa kasnije da mu dam. Dobijam sve ispod cene tj skoro po njegovoj nabavnoj kao i ovaj laptop. Probacu da ga ozivim bukvalno se nesetim da imam problem jer ga vidim samo na pocetnom logou posle toga se nevidi uopste.
Inace masina je extra prezadovoljan sam sa njim napravicu neki user review kad budem imao vremena.

h5n1

• Sr. Member
« Reply #7 on: May 08, 2011, 04:13:55 PM »

posle nekog vremena ćeš i zaboraviti na njega ... iako je tu

ja se ne bih setio mog pikselčića da ti nisi otvorio ovu temu ....

pokušaj sa nekim prigramima , kao što ti kažeš, da ga oživiš, ja sam imao jedan, ne sećam se koji beše, kada ga pustiš , brzo je vrteo boje pa je kao tako trebao da ga otkoči, i tako ga pustiš jedno duže vreme

mada to kod mene nije imalo efekta, pa sam to odradio ručno i uspelo je ....

~~~~~~~~~~~~ EDIT ~~~~~~~~~~~~

imao danas prilike da se igram sa ovim lapcem, smao što je kod njega izgled kao tvoj, ali je knfiguracija puno slabija
milina kako radi, brz, tih, ladan

ja mislim da leti u nebesa sa Core i3 procesorom
« Last Edit: May 09, 2011, 01:35:56 PM by h5n1 »

coldman

• Full Member
« Reply #8 on: May 09, 2011, 08:07:49 PM »

Ti "programi" koji treba da ga odglave treba da se vrte minimum nekih 18 sati.

h5n1

• Sr. Member
« Reply #9 on: May 09, 2011, 10:37:27 PM »

Ti "programi" koji treba da ga odglave treba da se vrte minimum nekih 18 sati.

da, jeste, otprilike toliko, to sam zaboravio da napomenem

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #10 on: May 09, 2011, 10:58:45 PM »

Kako se zove taj progam?

h5n1

• Sr. Member
« Reply #11 on: May 09, 2011, 11:42:29 PM »

Kako se zove taj progam?

jbg, ne mog' se setim  >:(

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #12 on: May 10, 2011, 12:00:01 AM »

Htedoh da napravim neki User review ali posto ima test za ovaj model na ovom sajtu onda da se nemucim.
Inace sa masinom sam za sada prezadovoljan. Videcemo kako ce se pokazati ubuduce.
Jedini po meni mu je nedostatak sto nema express card slot.
Evo i par fotki

h5n1

• Sr. Member
« Reply #13 on: May 10, 2011, 08:24:28 AM »

onaj tribal , pretpostavljam da je to, jel si ti stavio? Vidim da ga na nekim slikama nema ... lepo izgleda sa njim

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #14 on: May 10, 2011, 05:55:49 PM »

Kupio sam Razer Podlogu i Misha pa sam dobio njihov sticer. Izgleda extra
Pages: [1] 2   Go Up