Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: DELL Inspiron Duo (1090)  (Read 1157 times)

maja.m

• Newbie
  • *
DELL Inspiron Duo (1090)
« on: August 28, 2011, 08:19:10 PM »

Dragi forumasi, molim vas za vase misljenje o ovom netbook-u.

http://www.list.rs/artikal.php?id=NOT03004

Procitala sam gomilu recenzija i testova na netu, ali bi mi ipak znacio jos koji komentar. Naime, ja sam vec skoro odlucila da bih dala pare za ovaj netbook, ali me interesuje da li se neko susretao s njim, a da pritom nije mnogo zahtevan korisnik. Ja sam neko ko bi ovaj racunar koristio vise kao netbook, a tek ponekad kao tablet, sto je zapravo i preporuka, jer da zelim iskljucivo tablet, ne bih bas volela da on ima 1,5 kg  ;D Pored specifikacija i cinjenice da radi nesto sporije u tablet modu, molim vas uzmite u obzir da sam ja zenska osoba od 24 godine, kojoj je bitna i estetika (zensko prokletstvo :D) i koja ce ovaj netbook koristiti prvenstveno privatno,ali ponekad verovatno i u poslovne svrhe (na putovanjima i sastancima). Dakle upotreba- pretezno za surfovanje internetom, pisanje nekih radova i pravljenje prezentacija.

Hvala unapred.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: DELL Inspiron Duo (1090)
« Reply #1 on: August 28, 2011, 09:55:35 PM »

Ne znam bas kako je izbor pao na ovaj model, ali je izbor pomalo cudan. Ako vam treba sto laksi uredjaj, onda treba gledati klasican netbook. Ako su bitne i performanse i tezina, onda treba gledati neki od 13,3 inca sa jacim procesorom.
Po meni je najveca mana ovog uredjaja sto nema ni VGA ni HDMI port, pa se ne moze nakaciti na veci ekran.

maja.m

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: August 29, 2011, 09:12:51 AM »

Nisam trazila laksi racunar, a i dijagonala od 13,3 incha vec spada u klasicne laptopove, a ja sam resila da svoj postojeci laptop koji ima vec dosta godina, zamenim bas netbook-om. koliko sam mogla da primetim najveci broj netbookova na srpskom trzistu uglavnom ima 1 gb rama, i hard disk od 250 gb. naravno poneki odskacu od ovog standarda, ali im i cena odskace. ne kazem da je ovaj netbook jeftin, naprotiv, sa 2 gb rama i 320 gb hard diska, mozda je malo precenjen, ali ja moram da priznam da me je njegov zanimljiv dizajn privukao, kao i sasvim pristojne performanse. slazem se sa tobom u vezi procesora.

h5n1

• Sr. Member
« Reply #3 on: August 29, 2011, 01:20:10 PM »

Neznam kako stojiš sa novcem , ali ja bih uzeo Apple MacBook Air

Od ovog gDell-a jebskupljimjedno 40000dinara, ima mnogo bolji hardver, na kome se vrti Mac OS X Lion, koji na njemu leti,msve od softvera šo imaš u PC svetu se vrti na njemu, iste je dijagonale displej, tanji lakši i vizuelno mnogo lepšin, i plus sam brend će te na sastancima odvajati u nešto višu klasu od onih koji koriste ordinary PC.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: August 29, 2011, 09:05:06 PM »

On definitivno ima jedinstven dizajn i ako je to dizajn najbitniji onda nema potrebe traziti dalje. Ne zaboravi samo da taj dizajn dolazi do izrazaja samo kad vrtis ekran, a tesko da ces raditi kad je u tom polozaju. Onako sklopljen Inspiron Duo ne izgleda nesto posebno.
Pages: [1]   Go Up