Модел је Dell Inspirion N5010 D7GXJ
Specifikacija
Procesor Intel Core i3-380M 2.53GHz (3MB L3 Cache)
Chipset Mobile Intel HM57 Express chipset
Memorija 4096MB DDR3 1066MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB DDR3 (DirectX 11)
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 b/g/n
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
Težina 2.7kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 7-1 čitač kartica
USB 3
eSATA 1
AudioOut 1
MicIn 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera integrisana Web kamera 2.0Mpix sa ugrađenim mikrofonom
Garancija 36 meseci
Из спецификације је се види да је у њему веома солидна машина за новац који кошта.
Лаптоп је По мом укусу и прелепо дизајниран. Само кућиште које је са горње стране око тастатуре израђено од светло сиве пластике која подсећа на брушени алуминијум делује баш да је квалитетно урађено док пластика око екрана неулива баш поверенје. Пластика на поклопцу екрана тј. на средини где му стоји лого се угиба али ништа страшно али када се поклопац екрана ухвати за ивице са горње стране и почне увијати тек тад се види да је пластика лошија.
Са предње стране лаптопа се налзи микрофон и звуцници који се сасвим слоидно чију чак се може рећи да су добри.

Са леве стране се налази HDMI прикључак, аудио улази један за слушалице један за микрофон и један USB порт.

Са задње стране се налазе два USB порта, VGA конектор и прикључак за напајање.

Са десне стране се налази прикључак за мрежни кабал, e Sata у комбинацији са USB, DVD и читач картица 7-1.

Морам одмах да напоменем да су два USB порта која су ставњена позади по мени велика грешка. Јер кад су вам два USB порта која се налазе са стране заузета мора да се устаје да бих нешо повезали на задње портове.
Тастатура је солидног квалитета са веома малим угибањем и веома је пријатна за рад, некоме смета сто је десни шифт већи од ентера мени ти несмета али на пример моја ѕамерка је да су 4 стрелице горе доле лево и десно, могле да буду веће јер има места. Замерка је још сто непоседује тастере за паљење и гашење WI-FI и Bluetootha, камерице већ је то спаковано у комбинацији са функционалним тастерима. Једина предност је сто меоже да се бира далиће приоритет бити мултимедиа или функционални тастери.
Веб камера је веома солидног квалитета од 2.0Mpix и поред ње се налази лед диода која се пали приликом паљења камере тако да и у ноћним условима кад нема осветљења може да се користи.
Бацио бих акценат и на Bluetooth да феноменално врши своју функцију. Јер Bluetooth миш који поседујем као и повезивање мобилног траје свега пар секунди.
Што се тиче загревања лаптопа у нормалном раду лаптоп је веома хладан тј. дланом не можете осетити ни једну тачку на лаптопу да да се загрејала, када се оптерети са неком новијом игрицом грејање се осети само у доњем делу лаптопа испод тастатуре од половине тачпада до леве ивице лаптопа. Морам напоменути да иако је на фул оптерећењу вентилатор је изузетно тих и чује се само струјање ваздуха, док је у нормалном раду скоро нечујан.
Што се перформанси тиче ту небих баш трошио речи види се из спецификације једноставно је одличан по том питању а и игрице му непредстаљају никакв проблем Тестирао сам пар игрица које сам нашао F1_2010, МОХ не знам тачно који део али је велика око 5 ГБ и Assassin's Creed II то сам пробао тера све у фулу без икаквих проблема .

Ту су још и меморија 4096MB DDR3 која ради у дуал моду
Хард диск 500GB SATA 5400rpm веома пристојног капацитета али брзина је могла бити на 7200.
Заборавих још да напоменем у кутији са лаптопом се не добијају драјвери већ мора да се скида са Dell-овог сајта процерура је веома једноставна укуца се сервице таг који се налази на полеђини лаптопа и добијаш драјвере на длану још један минус за Dell што подржава само висту и win 7 x64. Скидање драјвера може да представља проблем људима који су купили само овај лаптоп односно ако у кући немају још један компјутер.
Генерално презадовољан сам са њим и мислим да је био одлична куповина.
Ако се још нечега сетим ја ћу допунити.
Фотке ћу пребацити из предходне теме