Laptop Testovi FORUM
January 06, 2009, 02:07:09 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: cetvoroumim se  (Read 736 times)
goran
Newbie
*

View Profile
« on: March 05, 2008, 11:30:28 PM »

Molim za pomoc ,naime interesuje me razlika izmedju fujitsu simens AMILO i Esprimo mobile ,oznaka su La1705 i 5535, cene su do 500 eura, ali meni i nisu potrebni za neke mnogo kompl. radnje , u gigatronu sam ih gledao, takodje su tu  MSI VR 601X-024EU  koji je i naj jeftiniji a ne zna m zasto kad mu je konfiguracija ok , bas me interesuje, i ima toshiba satelite L40-17Q , izgleda ljepo, ali neki su mi drubari rekli da je dres , ne znam zasto ,evidentno je da sam pionir u svemu ovome pa najljepse molim za pomoc  hvala
phaeton
Newbie
*

View Profile
« Reply #1 on: March 07, 2008, 04:55:24 AM »

Ja licno nisam ljubitelj FS laptopova, pa ih nisam ni gledao... Smiley A izmedju ova dva, ja bih se, ovako, hipoteticki, odlucio za toshibu, prvenstveno zbog duplo veceg hard diska, posto si rekao da ti ne treba ni za sta posebno, a ni meni... Smiley Ima sasvim dobar procesor i dovoljno ram memorije za svakodnevni rad, ali bih ti preporucio da ipak na racunare ove jacine instaliras XP a ne Vistu, iz licnog iskustva!I da, po meni, najveca mana MSI u odnosu na Toshibu je tastatura, jer je ubacena i numericka, i to sve u radu deluje dosta neprakticno, jer su drugi dugmici znatno manji.. Nisam bas najbolje shvatio sta znaci rec "dres" koja se odnosina toshibu, ali u svakom slucaju mislim da nikako nije los Smiley I na kraju, logicno je da naizgled tako dobar laptop po povoljnoj ceni ima i neke nedostatke, jer na necemu je moralo da se ustedi, a po meni to su kojekakvi video ulazi i portovi... uostalom uporedi specifikacije pa ces videti!
goran
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: March 07, 2008, 07:29:21 AM »

Pa kad sam rekao dres mislio sam na krs (lose) ali sam se malo raspitivao , drugar ima toshibu ali je malo starija isto satelit , samo ga je vista zezala dok je nije reinst. i stavio xp, i sad sljaka odlicno. Bas mi se dopada i izgledom, i tastatura i ekran, tako da sve vise naginjem njoj , a kakva li joj je grafika? Mozda poneka igrica?  Eveentualno ako znas neki drugi racunar u toj klasi moze preporuka? Hvala ti puno Smiley
phaeton
Newbie
*

View Profile
« Reply #3 on: March 07, 2008, 11:52:06 AM »

E sad, za preporuku mi trenutno nista ne pada na pamet, a za graficku ti mogu reci sledece: to je intelova grafika, integrisana, do 256 mb memorije, istu takvu imam na mom laptopu (usput, evo ti link, pa ga mozes pogledati) http://www.itsvet.com/proizvod/lenovo-n200-ty2bgcx-intel-celm-1.73ghz-1024mb-120gb-dvdrw-15.4-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/1427

Nisam bas najzadovoljniji sa grafikom, ali za moje potrebe je sasvim ok jer ne igram neke bog zna kakve igre, a kad smo vec kod njih, ne znam koliko si ti zahtevan, ali moci ces da igras malo starije igrice, kojih, moram priznati ima sasvim dosta dobrih, sto je meni dovoljno... Kad kazem starije, mislim na neke stare, recimo 3-4 god pa nadalje. Takve igre bi trebale da ti rade bez problema, dok vec malo novije...nikako nece raditi, ne samo zbog graficke vec i zbog procesora...jer dosta njih zahteva i preko 3 Ghz!!
goran
Newbie
*

View Profile
« Reply #4 on: March 08, 2008, 12:59:13 AM »

Mislio sam na recimo Medal of Honnor rising sun npr. ili slicno nista preterano. , ljep je i taj tvoj Lenovo i dobre su mu karakteristike  a cena u mom opsegu,razmislicu o njemu,raspitao sam se u gigatronu nemaju toshibu satelite a40 17 r , a tesko da je igdje mogu i naci kazu, ali ima slicna sa obicnim intel procesorom a40 17q pa sad ne znam sta ciniti ? Ili da ipak gledam nesta drugo, jos cu se raspitivat.zahvaljujem Wink
nevidljivi
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #5 on: March 10, 2008, 11:30:26 PM »

Mislim da treba pogledati Acer ili Asus notebook-ove, juče sam gledao neke specifikacije, nije loš Acer Aspire 5520 (jedino mu nedostaje Firewire port, sve drugo ima), sa njima imam najbolje iskustvo, isprobao sam 2-3 Acer-a i mislim da za uloženi novac daju najviše, a završna obrada im je sve bolja i imaju solidnu autonomiju baterije (oko 2 sata sa maksimlano osvetljenim ekranom). Kod FS laptopova je problem u prevelikom zagrevanju ispravljača kod većine modela, a jedan moj prijatelj koji je kupio Toshibu kaže da mu baterija traje jako kratko. MSI zaista ima problem sa tastaturom, a pojedini modeli i sa velikim zagrevanjem celog računara. Gledao sam i jedan Asus (moram da proverim koja je oznaka) koji ima bukvalno SVE što može da ti padne napamet, a jedina uslovna mana mu je ekran od 14 inča, ali je zato težak oko 2,3 kilograma. Nažalost jedini način da se zaista proveri kakav je neki laptop jeste da ga testiraš oko par dana.
goran
Newbie
*

View Profile
« Reply #6 on: March 11, 2008, 02:26:09 AM »

Hvala ti ajde samo posalji koji je to asuss, mada nesto mi se cini da ce toshiba a40-17r da pobedi cekam jos ovaj pantin uporedni test pa da vidimo sta ce on tu da izbaci zanimljivo. Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: