Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Лаптоп не може да се упали  (Read 1112 times)

Sh@rance

• Full Member
    • Email
Лаптоп не може да се упали
« on: August 26, 2010, 10:43:26 PM »

Хтедох пре неки дан да похвалим мој лаптоп како је поред мене две године и два месеца и како ради без проблема али гле чуда данас ме изневери. Данас око три сата сам играо неку игрицу једно 15 мин. дођоше ми гости ја угасим игрицу и само затворим лаптоп када сам касније хтео да га угасим видим да монитор недаје никакве знаке и угасим га на прекидач. После једно пар сати кад сам се вратио кући да га упалим ма ни да чује попале се лампице на њему видим и хард диск да ради ал на монитору ништа се недешава. Све су сумње уперене у процесор. Пробао са и са меморијом пошто имам два модула да није до ње вадио обе па пробао једну по једну и ништа, да је отишао монитор морао бих да дигне систем тј да се чује звук кад се диже систем. Можда је и графика немам појма радило све нормално, а можда је и нека банална ситница. Сутра га носим у сервис па ћемо видети штаје у питању.
Bolje je pitati i biti glup 5 minuta nego cutati i biti glup ceo zivot.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Лаптоп не може да се упали
« Reply #1 on: August 27, 2010, 07:53:45 PM »

Ulazi li bar u BIOS ili bas nista? Zgodno je kad postoji eksterni monitor pa da se proveri ima li na njemu slike. Ajd bas da vidimo sta ce serviser da kaze.

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #2 on: August 27, 2010, 09:25:32 PM »

Neulazi u bios tj ekran je skroz crn nepali se uopste. Probao sam i na externi monitor i nista. Odneo sam ga danas u servis videcemo sta je.

ab

• Full Member
« Reply #3 on: August 28, 2010, 07:27:05 AM »

Moguće je da je otišla grafička kartica

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #4 on: August 28, 2010, 11:06:31 PM »

Laptop mi je izasao iz garancije. Ako je otisla grafika bice veselo. Grafika mu nije integrisana ali nemoze ni da se skine tj zalemljena je. Dve godine i dva meseca me je sluzio bas onako kako treba elem model je MSI EX600. Radio je svaki dan maltene 18 sati dnevno bez gasenja i bez ikakvih problema sluzio me je onako kako treba al jbg nije bas morao da rikne :D. Salu na stranu dali znate koliko bih iznosila popravka ako je grafika u pitanju onako okvirno jer nebih da ulazem u njega dosta para pre cu kupiti novi.
Ako popravka bude kostala skuplje od 100 eura necu ga popravljati prodacu ga u delovima i kupicu drugi.
Samo da me je posluzio jos jedno dva meseca pa da je onda riknuo nebih mi bilo zao ovako sam poludeo 5 septembra imam mnogo jaku svadbu tj udaje se zenina rodjena sestra tu odlazi mnogo para pa odmah sutradan idemo na more tako da ako bude skupa popravka cekace nov laptop do pocetka novembra da se malo oporavim finansiski a i najverovatnije da iako ga popravim prodacu ga.
Elem jedan novi laptop mi pade za oko pa htedoh da pitam dal je neko imao dodira sa njim jer je do mnogo jaka opcija da ga uzmem.
http://www.tehnomanija.rs/katalog/acer-aspire-laptop-8735zg-444g32mn.html
i dali mogu u njega da ubacim moj procesor iz ovog sad laptopa intel C2D T7500
« Last Edit: August 28, 2010, 11:09:11 PM by Sh@rance »

VLADIX

• ex. little tuxy
  • Moderator
  • Full Member
    • VLADIX.NET
    • Email
« Reply #5 on: August 29, 2010, 01:27:07 AM »

Dobar je ovaj acer, jesi li siguran za 18.4"  :D ?
Možda nije grafika, može biti i monitor, a može i neka jednostavna stvar...

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #6 on: August 29, 2010, 09:51:10 AM »

Tesko je predvideti i okvirnu cenu. Ako je iole ozbiljniji kvar zvanicni servis ce biti skup, ne zato sto vole, vec zato sto su novi rezervni delovi skupi. U tom slucaju postoji mogucnost nabavke polovnog odgovarajuceg dela po dosta nizoj ceni, ali bez garancije. Sacekacemo izvestaj servisa, pa cemo onda videti sta dalje.
Ovaj Acer je zgodna multimedijalna masina, dusu dala za gledanje filmova. S obzirom da imaju isto podnozje, mislim da ces moci da ubacis stari procesor umest novog, ali se bojim da ces time izgubiti garanciju.

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #7 on: August 30, 2010, 01:34:05 PM »

Evo danas su mi stigle lepe vesti iz servisa crkla je graficka karta na laptopu. Elem posto je grafika zalemljena na maticnu plocu mora da se menja i maticna ploca cena prava sitnica izmedju 160 i 200 eura plus PDV tako da cu da se lepo izljubim sa mojim mezimcon i da se rastanemo kao ljudi. Sluzio me je bas onako lepo dok je bio u garanciji cim je istekla garancija crkao je to je izgleda ona parola drzi vodu dok majstori odu.
Posto je laptop jedina moja solucija za komp tj desktop kompjuteri me neinteresuju iako imam u kuci jedan al nije moj nego zenin i klincev za koji sam trenutno prisiljen da sedim jer je moj ljubimac otisao u vecna lovista. Jedno je sigurno i to sam danas odlucio vise necu da kupujem sminkerske laptopove nego iskljucivo proverene marke ili Dell ili HP ili Lenovo ostale necu ni da gledam tj Firme u usponu jer nezelim vise sa svojim novcerm da ih ja testiram izadje me skupo.
Elem model koji sam posedovao je bio MSI EX 600
Čipset: Intel PM965 Express
Procesor: Intel Core 2 Duo T7500 (2.2GHz, FSB 800MHz, 4MB L2)
RAM 2x2GB,
hard disk 320GB 7200rpm SATA2 segate momentus,
SuperMulti DL DVD rezač
Ekran: 15.4" TFT WXGA ACV (Amazing Crystal Vision) 1280 x 800
Grafika: nVidia GeForce 8400M G (256MB VRAM), DirectX 10
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 270 Mbps 802.11a/b/g/Draft-N WLAN, Bluetooth 2.0
SoundBlaster kompatibilni audio sa integrisanim stereo zvučnicima
4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
Web kamera rezolucije 1.3 MPix
Litijum-jonska 6-ćelijska baterija

Ako nekom nesto treba prodajem ga u delovima sve sem maticne i grafike.

VLADIX

• ex. little tuxy
  • Moderator
  • Full Member
    • VLADIX.NET
    • Email
« Reply #8 on: August 30, 2010, 03:18:19 PM »

ovo je bio više nego dobar laptop za tadašnje vrijeme, radio je 26 mjeseci skoro stalno šta bi ti :D  
al da se ne isplati, stvarno ne, 200 € je mnogo, ali samo te molim (a i ostali će na forumu) da nemaš predrasude prema brendovima, evo ja sam kupio HP pa sam se zeznuo, znam druga koji je uzeo novi Dell Studio XPS 16 (vidio u mene i7 pa ga je i on morao imati :) ) preko ebay  pa mu crkao nakon 2 mjeseca...garanciju ne može iskoristiti, a to je jedan od najboljih Dellovih modela trenutno, platio ga skoro 1000 €, tako da možeš kupiti neku najskuplju bussiness toshibu i ne možeš znati da će bolje raditi od nekog msi celerona.
« Last Edit: August 30, 2010, 03:22:56 PM by VLADIX »

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #9 on: August 30, 2010, 04:56:23 PM »

Znam druze koliko je radio i sta je sve radio, kod mene je radio svaki dan od jutra do mraka ponekad je radio i po tri dana bez gasenja koliko mi je posla zavrsio pentranje po zgradama sa njim posto imam wireless mrezu. Lepo me je odlicno sluzio nemogu da gresim dusu al po meni kratko. Bio mi je prirastao za srce mnogo lep laptop bar meni i dimenzija bas kako meni odgovara radio je kao sat bez greske pogotovo sto je to sve kod mene bilo tip-top. Kad sam ga kupio kupio sam odmah i hladnjak za njega cooler master infinite ciscen i odrzavan redovno. Nikada nije pokazao ni jedan znak da ce da se pokvari radio je bez problema i taj dan samo sam ga preklopio i vise nije reagovao. Sta da se radi. Krivo mi bude kad vidim stare laptopove koji rade vise od 5 godina bez ikakvih problema, a ovaj moj se pokvario cim je izasao iz garancije jednu jedinu ogrebotinu nema na sebi toliko sam ga cuvao. Al sta da se radi.
Sto se tice brenda vise nisam ni sam pametan sta sledece kupiti al videcemo znam samo MSI vise ne sto se tice mene licno sa njima sam zavrsio. Tek za dva meseca cu znati sta cu uzeti samo 15,6 monitor nedolazi u obzir pre bih uzeo isti 15,4 al na zalost vise nema da se kupe tj mnogo retki sledeci ce biti ili 17,3 ili 18,4. Jos je rano o tome razmisljati tek za dva meseca kad skupim pare. Crkao je bas po meni u nezgodno vreme kad mi najvise novca treba da nemam tu svadbu i da neidem posle na more vec bih za mojim stolom bio nov laptop nebih ga ni nosio u servis al sta da se radi. Njemu o glavu
« Last Edit: August 30, 2010, 04:59:43 PM by Sh@rance »

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #10 on: August 30, 2010, 09:17:40 PM »

Kao sto rece Vladix, pravila nema. Taj MSI je bar sluzio dve godine. Zamisli da si kupio neki sto ima jednogodisnju garanciju, pa crkne posle 13 meseci. Ne vredi gledati ni stare laptopove, nekad je sve drugacije bilo. Pre 5 godina nije bilo laptopa jeftinijeg od 1000 evra, a danas... ima za 400 evra. To se negde mora vratiti. Pa i moja keva ima ves masinu staru 15 godina koja super radi, a moja stara 4 godine je zardjala, pre 3 meseca crko grejac, a juce kompletna elektronika. A u pitanju je kao OK firma - Indesit.

Sh@rance

• Full Member
    • Email
« Reply #11 on: September 01, 2010, 10:59:01 PM »

Evo ovako da zaokruzimo ovu pricu sa mojim laptopom(mezimcom).
Danas sam doneo moj laptop iz servisa i cim sam ga izvadio iz torbe i uzeo srafcigere izgledalo je ovako

Nasa ljubav je bila velika, voleli smo se 26 meseci i iznenada i bez najave nasa ljubav se brzo ugasila i zavrsila ovde

A od te silne ljubavi ostali su samo tragovi

Da se proda sto se moze prodati.
Iako vise nemam laptop tj nemam vise uopste kompjuter ako se misli na personalni racunar ja cu i dalje posecivati ovaj forum posto moj sledeci novi racunar ce i dalje biti laptop. Tako da za dva meseca cu traciti pomoc pri odabiranju, komentare i savete a i ja cu pomagati koliko bidem znao drugima da pomognem.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #12 on: September 03, 2010, 12:31:09 AM »

Zao mi je sto se ovako brzo zavrsila jedna lepa prica. Ostajemo u kontaktu i cekamo da dodje vreme za kupovinu nove masine.

ab

• Full Member
« Reply #13 on: September 04, 2010, 12:15:11 AM »

@Sh@rance

Problem sa grafičkom nije tako redak kao što misliš (zato sam odmam prema simptomima i posumnjao na grafiku) a veoma često se dešava i dok je laptop u garanciji. Nažalost kod nas je politika takva da posle garantnog roka računar ili radi ili je u kanti jer se popravka zbog gomile stvari (pre svega zakona, odnosa prema kupcima, lošeg ili nepostojećeg udruženja potrošača, mentaliteta itd. može da se nabraja) sad si shvatio i sam ne isplati
« Last Edit: September 04, 2010, 12:26:33 AM by ab »
Pages: [1]   Go Up