>>>Ostali uređaji<<<
LAN RJ45 Network Port
VGA DB-15 Female Video Port
USB1 Access.bus USB
USB2 Access.bus USB
HDMI, SATA 1 - 8251 Compatible, FlashCard, ExpressCard, eSATA - 8251 Compatible, Audio Out SSA SCSI Audio Port, Mic In SSA SCSI Audio Port, USB3 Access.bus USB, 1394 IEEE 1394 FireWire (IEEE P1394)
Postoji 4 USB porta, tri sa leve strane i jedan na zadnjoj strani. Sa leve strane se nalazi i prekidač odnosno switch za wireless (on & off), slot za express kartice, konektori za LAN i modem (odmah da kažem da ja nemam ugrađen modem).
Sa zadnje strane pored jednog USB pota nalazi se i HDMI (mislo sam da je to još peti USB port ali nije), onda VGA konektor i mesto gde možete da „bocnete“ struju

.
Sa prednje strane se nalazi CardReade koji čita gotovo sve vrste memorijskih kartica. Lično sam probao MMC, MemoryStickProDuo sa adapterom i SD memorijske kartice. Takođe, sa prednje strane nalaze indikatori (četiri njih).
Naravno, tu je i touchpad koji mi je koristio super dok nisam kupio miša. Jeste mi bilo malo nezgodno ali morao sam da se naviknem, nisam imao izbora. Što se tastature tiče ima dosta izmena u odnosu na moju prethodnicu. Recimo, ne odgovara mi pozicija tastera „Fn“ koji se nalazi u donjem levom uglu umesto da je tu taster „Ctrl“ zbog korišćenja prečica. Isto tako taster za slovo „Ž“ koji se nalazi odmah pored enter tastera. Dalje, taster za „veće/manje” nalazi se u dijagonali sa tasterom „Fn“ što ponekad ume da bude zamorno za traženje

. Sve u svemu sviđa mi se što je tastatura „kratkohodna“ - ne treba mnogo da zadržavam prste kako bih otkucao nešto. Ima par tastera koji proizvode čudne zvuke ali bitno je da obavljaju posao kako treba. Jasno je da je tastatura, odnosno laptop, za srpsko tržište ali meni pna baš i ne odgovara. Ali jednostavno moram da se prilagodim kao i za sve ostalo.
Web kamera 1.3 MegaPixels i ugrađeni mikrofon. U većini slučajeva sam je isprobavao noću i odziv je bio solidan. Razgovarao sam i preko Skype-a u nameri da testiram i mikrofon i web kameru i pokazali su se dobro.
>>>Operativni sistemi<<<
Već sam napomenuo da sam uz laptop dobio drajvere samo za Vistu. Ta činjenica mi se uopšte nije svidela. Veliki sam fan Linux-a (Ubuntu) i prvo sam njega hteo da instaliram jer sam to zacrtao sebi. Probao sam najnoviju verziju Ubuntu-a 8.10 i nije mi uspelo. (U IDE konfiguraciji u BIOS-u treba za SATA Operation Mode izabrati „COMPATIBLE“). Drug mi je dao stariju verziju 7.1 i nju sam uspeo da instaliram. Jedini drajver koji nije bio podešen kao aktivan jeste drajver za grafičku. Skinem ja drajvere sa nVidia sajta, sve to lepo instaliram i restartujem komp. Posle restarta kada treba da da se pojavi log on screen meni je ekran bio crn. Mislio sam da tako treba da se sve lepo instalira. Prošlo je desetak minuta i video sam da nema ništa od toga. Razočaran, instaliram Vistu. Nisam zaboravljao Linux ali takođe ni XP. Skinem ja sve drajvere za XP, ubacim boot cd, krene formatiranje i posle restarta problem BlueScreen. Onda sam nekoliko puta pokusavao preko BIOS-a da namestim nekako da prođe instalacija ali nije mi uspelo. Tražio sam po forumima i konačno našao ono što mi je trebalo. Uputstvo za rekonstruisanje butabilnog XP-a sa svim odgovarajućim drajverima za notebook. Bilo mi je čudno da neće da instalira a postoje drajveri za njega. Uspeo sam u tome. Bio sam i dalje ubeđen da mogu i najnoviju verziju Linux-a da instaliram i tražio sam i rešenje i za to. I našao sam ga! Treba izabrati „SafeGraphicMode“ za instalaciju sistema i to je to. Instalacija uspešna, sve obavljeno. Opet su mi problem pravili drajveri za gafičku koje sam uspeo da instaliram. Ali, opet postoji problem sa Linux OS. Neće da uradi ShutDown kako treba i prilikom restarta mi pola ekrana bude čudnovato. Tako da sam rešio da budem na XP-u dok se ne poprave neke stvari oko Linux-a.
>>>Opšti utisci<<<
Što se mene tiče zadovoljan sam mašinom koju posedujem. „Koliko para toliko muzike“.
U više navrata sam upoređivao laptop sa mojim desktop računarom ali to sve u nameri da bolje objasnim kako je pre bilo a kako je sad jer na taj način mogu da sebi ali i drugima prikažem, pokažem i ukažem na neka svoja iskustva što se tiču ovog modela. Videćemo koliko će i kako da služi. Eto, zaboravio sam da kažem da sam kupio i torbu i da je onako slobodno rečeno malo teži.
P.S. Slike ći naknadno ubaciti jer je sad mrak.