Laptop Testovi FORUM
August 20, 2008, 10:30:29 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ASUS X51RL-AP214 help  (Read 408 times)
milosvts
Newbie
*

View Profile
« on: June 24, 2008, 11:32:36 AM »

planiram da uzmem caletu neki laptop koji ce mu koristiti ugalavnom za kancelarijske poslove, klasicna upotreba paketa bez nekih zahtevnijih programa, mozda mu se omakne nekad pa upali autocad ali smo ponekad  planiram kupovinu u pc practic-u i to Asus-ov laptop iz njihove ponude ASUS X51RL-AP214 ( http://www.pcpractic.rs/product_group.php?group_id=7&man_id=21 ), kapiram da ovo nije nista posebno ali za ove potrebe mislim da je dovoljno. Zanima me kakav je ovo laptop po dugotrajnosti, kvalitetu izrade i dali ce nedziveti duplo garantni rok od 2 godine koji mu daju
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #1 on: June 24, 2008, 01:45:31 PM »

Pretpostavljam da odgovor znas i sam, samo trazis potvrdu. Pricamo o jednom od najjeftinijih modela na trzistu, pa se "kvalitet" vise svodi na "sreca". Niko ne moze garantovati ni za skuplje modele da ce trajati 4 godine, a kamoli za ovaj. Konkretno, dugotrajnost zavisi od vise faktora, a ovde cu pomenuti dva. Jedan je kvalitet izrade komponenti (sto ne treba mesati sa kvalitetom izrade kucista), a drugi je intenzitet i uslovi koriscenja.
Kad su komponente u pitanju, koriste se jeftine maticne ploce, pa se cesto desava da kvalitet varira od serije do serije (ovo vazi za sve proizvodjace a ne samo za Asus). Uostalom, da nije tako ko bi kupovao skupe stvari.
Pod uslovima koriscenja podrazumevam pre svega koliko ce dugo raditi (da li ce biti zamena za desktop ili ce se koristiti sat-dva dnevno), kao i da li ce biti u stanu ili ce biti izlozen prasini na terenu.
Ne treba zaboraviti jos jednu stvar, posle dve godine njegova realna vrednost ce biti jako mala, pa se ne treba previse opterecivati (znam, surovo ali iskreno). Ako ne bude pravio probleme u prva tri meseca, verovatno ce tvog caleta sluziti dovoljno dugo da se ne pokajes zbog kupovine.

milosvts
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: June 24, 2008, 02:03:19 PM »

pa zapravo i o tome se radi, njegova upotreba se svodi na kancelarijske uslove i u stanu kad nije na poslu, smatram da ce ga lepo sluziti za te poslove oko komercijale, office i net bez upotrebe zahtevnijih aplikacija. Uslovi rada ce biti povoljni za njiga a duzina rada nece preci 4-5 sati dnevno.  Dakle smatras da je ovo dobar izbor za ove potrebe. Zapravo imam u palnu kupovinu jeftinog laptop-a, nije problem ni par hiljada preko od njigeove cene  za npr. neki Acer ali garancija im je godinu dana manja a slicna konfiguracija... sta mislis o tome?
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #3 on: June 24, 2008, 02:13:57 PM »

Kao sto rekoh, u toj kategoriji je kvalitet lutrija, pa mislim da je bolje osloniti se na duzu garanciju, mirnije se spava Smiley

milosvts
Newbie
*

View Profile
« Reply #4 on: June 24, 2008, 02:16:59 PM »

hvala ti puno  Wink
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #5 on: June 24, 2008, 02:19:01 PM »

Samo da dopunim kolegu:
Niko ne moze garantovati ni za skuplje modele da ce trajati 4 godine, a kamoli za ovaj.
Neki vrhunski modeli Toshibe i Lenova imaju mogućnost dokupa garancije na 5 godina, tako da se može garantovati da će neki laptop trajati 4+ godine. Sad što takvi modeli i bez dokupa garancije koštaju previše, to je duga priča.
@milosvts
Laptop će trajati onoliko koliko proizvođač garantuje da će trajati, sve drugo je čista kocka.
« Last Edit: June 24, 2008, 02:22:04 PM by ned123 » Logged
milosvts
Newbie
*

View Profile
« Reply #6 on: June 26, 2008, 02:06:07 PM »

imam sad jedno pitanjce  asus sa naslova teme ili ovaj msi
asus: http://www.pcpractic.rs/product.php?id=1501

ili

msi: http://www.pakom.com/katalogproizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9009850

samo sto je ovo link za pakom ali isti je kao i u gigatronu gde bih ga i kupio jer je jeftiniji

gledajuci izgled platforme msi ima numericku tastaturu, dobra stvar ali tasteri su sitni samo tako, asus sa naslova teme nisam jos video uzivo ali kapiram da na njemu ima mesta za vece tastere za razliku od ovog mis-a, tako da ako uzmem u obzir da je komp za starijeg coveka koji je pritom jos i krupan Smiley kapiram da nece mu bas biti komforno koriscenje tastature msi-a a njemu ce ona biti stalno u upotrebi jer je laptop za kancelarijsko poslovanje. Poenta ovog uporedjivanja je pak da mi pomognete komentarima koja je platforma kavalitenije izradjena, pouzdanija... drug ima jaci msi od ovog ali isti izgled i zali mi se da se bas greje i to na takvim mestima oko tastature tako da nije bas zgodno drzati ruke na njemu Smiley
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #7 on: June 27, 2008, 12:00:46 AM »

Opet ti pitas i sam nudis odgovor Smiley Ni ja nisam ljubitelj numericke tastature na 15,4 laptopovima, osim ako se bavis numerologijom Grin Salu na stranu, verujem da je zgodna za knjigovodje, ali ako ne kucas puno brojeva onda je bolje dobro razmisliti. Veci hard disk i brzi procesor su jos neke prednosti Asusa, pa bih se ja odlucio za njega u ovom slucaju.

milosvts
Newbie
*

View Profile
« Reply #8 on: June 27, 2008, 10:12:52 AM »

pa ipak volim da cujem i vase misljenje pred toga sto dajem i svoje... nedostatak numericke tastature kod asusa moze se nadoknaditi za 500 din. kupovinom iste jel tako? Smiley mislim da cu ubediti caleta da kupi asus pa ako bude tako prenecu iskustava sa ovim modelom...
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #9 on: June 27, 2008, 05:15:08 PM »

Ma nisam se ja ljutio sto pitas, naprotiv. Uostalom, forum i sluzi za pitanja, a stavio sam smajli na kraju. Ajde, napisi nesto. Razmisljam da pocnem da nagradjujem kvalitetne i detaljne opise koje clanovi foruma napisu, sa po 500-1000 dinara kredita. Mozda bas od tebe pocnem Smiley

milosvts
Newbie
*

View Profile
« Reply #10 on: June 29, 2008, 09:50:32 AM »

pa nije ti losa ideja, najverovatnije kupujemo asus-a ovaj prvi vikend u julu. Napisacu do detalja kakav je i dali zasluzuje preporuku, mada sam vec otisao do radnje da ga unapred vidim i pod dobrim sam utiskom i moram da pohvalim nacin na koji je asus organizovo sve konektore na platformi, savrsen raspored, tastatura kao kod dell-a, veliki tasteri i veliki enter! ++++ Smiley ja imam desktop sa tastaturom sa velikim enterom, pa kad uzmeme ortakov laptop nikako da ga pogodim na slepo Smiley jos mnogo detalja bicu voljan da vam prenesem kad ga budemo kupili, za jedno 5 dana. Pozzzzz
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: