Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Asus N71JA-TY014 - User review  (Read 8405 times)

ab

• Full Member
Re: Asus N71JA-TY014 - User review
« Reply #15 on: March 19, 2010, 12:49:34 AM »

@sangoku
Hvala na lepim rečima, što se tiče dodatne baterije to nisam proveravao ali se verovatno može informacija dobiti ili kod uvoznika, u servisu ili na prodajnim mestima (adrese i telefoni su dati)
Možeš da priključiš 5.1 zvučnike, tu je Sony Philips Digital InterFace a u vezi sa temperaturom i  kvalitetom - detaljno je navedeno u testu

Kao što ti je ned123 naveo namaš detaljne specifikacije jer je reč o delu za laptop ali ti verovatno ove informacije sa Intelovog sajta za čipset i procesor mogu značiti:

Mobile Intel® HM55 Express Chipset

Intel® Core™ i3 Mobile Processor I3-350M

Inače većina delova koja se ugrađuje u ovaj laptop je nova tako da je samim tim i mali broj informacija kako su se pokazali na delu
« Last Edit: March 19, 2010, 01:01:25 AM by ab »

sangoku

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #16 on: March 19, 2010, 11:46:24 AM »

:-\ Znam to.... imao sam sa laptopima  iskustva više nego što mi je milo....  I upravo zobg toga me zanima broj matične ploče d abi mogao  da provijerim elemente koji se nalaze na njemu... prije nekoga vremena imao sam strašne probleme sa HP pavilionoom koji je imao pogrešno projektovanu matičnu ploču koja je zbog toga frekventirala da crkava, uprkos paprenoj cijeni laptopa od 1300 eura u njemu se  nalazila matična ploča koja je imala veoma lošu istoriju iza sebe i koja je crkavala na dnevnoj bazi,,, kasnije se ispostavilo d asvi hp oavilion laptopi imaju istu ploču nezavisno od modela od modela HP pavilion DV 3000 pa sve do zadnjega modela ....

Tako me zanima da asus ne tijera istu politiku i stavlja istu matičnu u sve modele kao što je radio HP...

ab

• Full Member
« Reply #17 on: March 20, 2010, 05:02:21 AM »

Nadam se da je ovo ono što te interesuje:
« Last Edit: March 20, 2010, 05:19:39 AM by ab »

sangoku

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #18 on: March 21, 2010, 05:55:42 PM »

Hm ne tačnoa lali može proći XD sada mogu ganjati chip set da vidim dali ima ikakvih problema sa njime XD

Usput našao sam nešto zanimljivo o ovome laptopu što me je još dodatno zagrijalo da njega uzmem.

Naime data "grafička" što se nalazi u njemu je dio samoga procesora i sa time cijela proizvodnja tplote se svodi na proiuvodnju čip seta i procesora (ako zanemarimo proizvodnju toplote hdd-a, wirlessa i rama...)  što je samo po sebi veoma atraktivno za laptop.

Ali sam našao jooš jednu negativnu stranu.., CPU se ne može mijenjati, barem koliko sam shtaio on je fixsno integrisan na matičnu ploču. Oko toga uvijek ima zaobilaznica (duvaljka radi svoje) ali nije jednostavno kao ranije...

Molim boga da su informacije pogrešne ali u svakome slučaju GPU odma pokraj CPU = manje kašnjenje slijedi bolje performanse XD

Ove sedmice ga uzimam, za sada najeftinije što sam našao je 67 000 dinara ako ko nadje negdje jeftinije neka se javi XD

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #19 on: March 21, 2010, 06:08:06 PM »

Mislim da gresis u oba slucaju. Core i3-350M ima integrisanu grafiku (Intel GMA HD), ali ona ovde nije aktivna, vec se koristi mnogo jaca diskretna ATI HD5470. Takodje mislim da je moguce zameniti procesor na redovan nacin. Mozda si citao o i3-330M.

vesin

• Newbie
  • *
« Reply #20 on: March 24, 2010, 01:42:22 PM »

Nigde gde ga nemaju na stanju   ???
 Ima li neko informaciju gde mogu da ga kupim?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #21 on: March 24, 2010, 11:54:03 PM »

A gde si sve trazio? Pre par dana ga je bilo u BC GROUP-u.

ab

• Full Member
« Reply #22 on: May 08, 2010, 05:58:41 PM »

Maksimalno zadovoljstvo, kad je reč o zvuku, dobija se podešavanjima tog istog zvuka odnosno prilagođavanju sopstvenim čulima, bila ona čula muzičara ili radnika u nekoj bučnoj sredini.

Realtek HD Audio Manager donosi mogućnost biranja već pomenutog "okružujućeg zvuka" i to:
-na kartici Speaker Configuration donosi mogućnost 5.1 Speaker, Quadraphonic i Stereo Inače ovo je pod OS Windows 7 moguće  istetestirati i prilagoditi ili prečicom pomoću "ikona obaveštenja" ili pomoću Control Panela na sledeći način (Zvuk - Upravljanje audio uređajima (System Sound Event) - Reprodukcija - zvučnici (Speakers) - konfiguriši)
-a na kartici Sound Effects pod dve opcije Environment i Equalizer moguće je biranje velikog broja "kombinacija" i to u prvom slučaju preko dvadeset okruženja a i drugom slučaju sa preko 10 različitih unapred zabeleženih podešavanja .

SRS Premium Sounds Control Panel osnovnom opcijom omogućava biranje između podešavanja za Sound, Movie i Game odnosno kroz naprednu Advanced opciju (koja je inače malo teže uočljiva jer je na dnu a ispis je transparentan) gde postoji mogućnost sledećih podešavanja za Sound SRS 3D SPACE LEVEL, SRS TRUBASS LEVEL, SRS FOCUS, SRS TRUE BASS SPIKER SIZE, SRS DEFINITION, a za Movie i Game  SRS TRUBASS LEVEL, SRS DIALOG CLARITY, SRS DEFINITION, SRS TRUE BASS SPIKER SIZE

Naravno postoji kad je reč o zvučnicima i podešavanje broja bitova, frekvencije i nivoa a to ovde nije pomenuto

p.s.
Ovaj dodatak je dopisan kao mala pomoć da se pronađu i u potpunosti iskoriste mogućenosti ovog laptopa kad je reč o lepoti zvuka koji pruža

nestorovcc

• Newbie
  • *
« Reply #23 on: May 12, 2010, 10:14:18 AM »

Da li neko zna gde bi mogao ovaj komp da se uzme?
Gde god da sam tražio nigde ga nisu imali na stanju. ??? ??? ???

ab

• Full Member
« Reply #24 on: May 19, 2010, 05:28:22 PM »

Sad je po radnjama aktuelan identičan model ali sa instaliranim Windows 7 Home Premium i naravno višom cenom, a nosi oznaku N71JA-TY047V.

Postavlja se pitanje koliko je to isplativo a i šteta je na ovakvu mahinu nestaviti legalan Windows 7 Ultimate:)
Razlika između navedenih verzija (već je data) ali:

Windows 7 - Compare editions

ab

• Full Member
« Reply #25 on: September 28, 2010, 04:23:39 AM »

Dopunjenja verzija ovog testa (sa pojašnjenjem Asus uslužnih programa) u formi bloga nalazi se ovde

ab

• Full Member
« Reply #26 on: October 12, 2010, 04:03:24 AM »

Pojašnjenje za drajvere i Asus tools na srpskom jeziku možeš pronaći ovde. Može ti pomoći u odabiru šta instalirati a šta ne

Ovo sam prije neku noć detaljno izučio, bilo je copy/paste sve na "papir"  :), tako da sada znam šta je šta kad krene instalacija!
    Prijatno sam se iznenadio, da ne kažem oduševio, kad sam ovo našao, ako si ti ovo sastavio imaš piće od mene!  ;D  ;)

Nego da bi sve ovo moje pisanije imalo barem nekog smisla ;), ab hoću da te pitam šta ti koristiš od ovih utilities-a,
    šta preporučuješ za instaliranje a šta ne? Mada i tamo ima preporuka i savjeta šta da se ne instalira...
    Koliko ovi Asusovi programi, koji i nisu neophodni, uspore računar na kraju? Znam da svi uglavnom rade clean install ukoliko dobiju OS uz laptop,
    jer on dođe prenatrpan sa nepotrebnim softverom... Dobro, pod svi mislim na naprednije korisnike... (;

Takođe, za grafičku karticu, šta ti instaliraš?!
    Da li onaj full install ili samo Control Center?  

Iako su Asusove aplikacije detaljno opisane, rezimirano čiji se nedostatak neće osetiti izgleda ovako:

a ako ti bezbednost nije bitna i ove dve mogu da "lete"
    • CopyProtect
    • Data Security Manager

Ako neplaniraš da radiš flešovanje BIOSa dodaj i ovu:
    • Win flash

Koristiš miša ili ne voliš touchpad onda ti ne treba ni ova:
    • Multi finger (Elan Smart-Pad)

Naravno bloatware koje nosi naziv Acrobat reader ne treba ni spominjati, instaliraš Foxit reader i rešen problem

Svi ovi programi ne mogu značajno da uspore računar jer ima 4 GB DDR3 memorije.  DrUga stvar čak i da su instalirani možeš da biraš šta da se podiže sa OS a šta ne. Naravno uvek je poženjiji vitkiji sistem sa isključenim Windows servisima i gomilom nepotrebnih aplikacija ali priča o tome prevazilazi ovaj topic.
    Inače u vezi sa preinstalacijom ili novim instaliranjem sistema, to je po meni ok ako korisnik zna šta radi, a taj ko zna šta radi on će lako i deinstalirati aplikacije i bilo automatski bilo manuelno očistiti registry bazu od zaostalih unosa posle deinstalacije tako da nemora ni da vrši ponovno instaliranje OS. To je po onoj narodnoj ko šta voli :P

Ako za grafičku karticu pitaš da li pored ATI Catalyst Control Center imam instaliran HydraVision ili Avivo Package odgovor nije potvrdan.

p.s.
    u attachment-u su asusovi programi koji su mi u start up (podižu se sa sistemom)
    i
    [/list]
    « Last Edit: October 12, 2010, 04:45:31 AM by ab »

Greg

• Newbie
    • *
    « Reply #27 on: October 14, 2010, 10:32:33 AM »

@ab reci mi koji OS koristiš, dal' x32 ili x64?
    Pitam jer sam ja sinoć instalirao x64, a kada sam instalirao drajver za grafičku on je napravio folder Program Files (x86) koji vidim i kod tebe, i taj drajver nije htio da mi radi (to je bio samo CCC), u Device Manageru je i dalje stajalo VGA pod Display adapter.
    Nakon toga sam skinuo onaj fajl od 1.5mb koji kasnije download-uje kompletan drajver sa neta i on radi, nego me samo buni ovaj prvi drajver koji nije htio da mi radi, ne znam da li sam se ja zeznuo pa skinuo drajver za x86 sistem.

Pa te zato pitam koji sistem koristiš... (ne znam da li si me išta razumio, samo mi odgovori molim te)  ;D  ;D

ab

• Full Member
    « Reply #28 on: October 15, 2010, 04:08:45 PM »

Da ne bi otišli totalno u off hajde otvori novu temu u vezi sa problemom instaliranja drajvera, odnosa 32-64 pa da rešimo problem ili piši ovde

Ova nosi naziv:  Asus N71JA-TY014 - User review

Pages: 1 [2]   Go Up