Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1] 2 3 4   Go Down

Author Topic: ASUS N50VN-AS065  (Read 6614 times)

Slavenoi

• Newbie
  • *
ASUS N50VN-AS065
« on: December 19, 2008, 07:23:22 PM »

Da li neko ima kritike ili pohvale za ovaj laptop?:

ASUS N50VN-AS065:

Procesor : Intel Core2Duo T5800 2,0GHz 2MB L2 FSB800MHz
Maticna : Mobile Intel PM45 Express Chipset +ICH9M
Memorija : 4 GB DDR2 800 MHz
Hard Disk : 2.5" SATA 250GB 5400rpm
Ekran : 15.4" WXGA
Grafika : NV GeForce 9650M GT, 1 GB VRAM 128bit
Optika : DVD Super Multi
Ostalo : 8-in-1 card reader,2.0 Mpx webcam,Bluetooth,Wireless,Express card, 3 x USB 2.0,E-SATA,HDMI
Op.Sistem : No OS

-Da li je bolji od
MSI - GX600PX-211EU:

Procesor : Intel Core2Duo T8100 2,13GHz 2MB L2 FSB800MHz
Memoria : 3 GB DDR2 667 MHz
Hard Disk : 250GB SATA 5400rpm
Grafika : VGA nVidia 8600 512MB GDDR2 up to 1024 TC 128bit
Ekran : 15.4""WXGA Glare Type
Ostalo : Wlan,LAN,1.3 Mpx webcam,Bluetooth,HDMI,3 x USB 2.0
Boja : Piano Black
Op.Sistem : No OS
Garancija : 2 godine

-Procesor je slabiji nego kod MSI-evog,da li ce to smetati tj. koji ce se bolje pokazati u igranju zahtevnih igara?
-Koliko drzi baterija?
« Last Edit: December 27, 2008, 07:02:16 PM by Slavenoi »

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: ASUS N50VN-AS065
« Reply #1 on: December 20, 2008, 12:55:59 AM »

Asus ima sporiji procesor, ali i brzu graficku, tako da ce biti bolji u igrama. Autonomija zavisi od rezima rada, ali s obzirom na jake konfiguracije bice izmedju 1h (pri max opterecenju) i 3h (zatamnjen ekran, rezim citanja teksta i slicne nezahtevne operacije). Tesko je reci koji model ce imati duzu autonomiju jer mislim da ce biti slicni rezultati.
Taj Asus ima WXGA ekran rezolucije 1280x800 piksela.

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: December 20, 2008, 04:08:29 PM »

Da li neko zna gde se moze skinuti ceo pack XP drivera za ovaj laptop???Ja se ne mogu snaci u gomili linkova na ovom sajtu http://asusn50v.blogspot.com/2008/11/devices-drivers-versions-for-windows-xp.html

lastsrdjan

• Newbie
  • *
« Reply #3 on: December 20, 2008, 07:28:08 PM »

Imao sam prilike da se druzim sa ovim modelom,pa cisto nekoliko subjektivnih utisaka...Dizajn sasvim pristojan,tu se slaze vecina onih koji ga vide pa i ja  :) Ono sto pre dizajna samog laptopa meni upade u oci je kutija na kojoj dominira ime uvoznika,ct...I gde god da se odlucite da kupite ovaj model,isto,a taj uvoznik je ujedno i ovlasceni servis...Naravno,upecatljivo je i made in china na kutiji,ocekivano  8).Sto se tice zagrevanja,stvarno nisam primetio neko znacajnije,cak ni nakon par sati igranja.Naravno,zagreva se ali nista ekstremno niti vise od sta znam,npr pomenutog msi-a.Oko instalacije windows xp-a,stvarno mi nije jasno sta je tesko za shvatiti na sajtu za koji je ostavljen link,al ajde,mozda  ovaj link pomogne,bude jasniji:

http://forums.driverlot.com/viewtopic.php?f=11&t=2

Na nvidia sajtu nema podrske za 9650,tako da sam koristio modded drajvere,rade sasvim lepo,verzija 180.70.

Da dodam da sam imao malo problema pri instalaciji xp-a,naravno oko sata diskova,jer moj standardni windows xp sa dodatim drivers pack-om za hdd ovog puta nije uspeo da prepozna diskove i na kraju je jedino resenje bilo iskljucenje sata iz biosa.Iskreno,to me je malo iznenadilo,trebalo bi da rade klasicni intel sata drajveri koje imam integrisane u instalaciju,al eto,nakon mnogo scsi servera i sata masina koje sam lagano instalirao,ovaj asus me iskulira  8) Posle sam se malo pomucio i oko instalacije zvucne i hdmi zvuka,al nista posebno,linkovi koji su postavljne vode do svih potrebnih drajvera za windows xp...

Naravno ako treba jos neka pomoc - savet,slobodno pitajte...
« Last Edit: December 20, 2008, 07:30:34 PM by lastsrdjan »

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: December 20, 2008, 08:00:59 PM »

Puno hvala za link,ovde je mnogo lakse. ;D Imate mozda iskustva sa nekim zahtevnijim igrama?
« Last Edit: December 22, 2008, 04:19:29 PM by Slavenoi »

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #5 on: December 20, 2008, 09:41:56 PM »

Tu pise da nije isprobao ni jedan drajver,niti ima masinu!Da li je neko isprobao ove drajvere i kako funkcionisu?
« Last Edit: December 26, 2008, 05:39:39 PM by Slavenoi »

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #6 on: December 21, 2008, 12:44:39 AM »

Prvo, zasto insistiras na XP-u? Drugo, vec si dobio link za drajvere za XP. S obzirom da se neke komponente menjaju od serije do serije, niko ti ne garantuje da ce drajveri odgovarati i tebi. Cak i ako ne nadjes sve drajvere na jednom mestu, sigurno ces moci da ih skupis sa vise izvora.

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #7 on: December 21, 2008, 09:26:31 AM »

Jeste Vista prelepa ali ja ciljam na preformanse.Pod XP-om sve radi brze,pa zato.Hmmm,znaci tako....moracu loviti drajvere  ;D
« Last Edit: December 26, 2008, 05:39:58 PM by Slavenoi »

lastsrdjan

• Newbie
  • *
« Reply #8 on: December 21, 2008, 10:39:53 AM »

Stvarno nemas razloga za brigu,ponavljam ja sam nakon instalacije xp-a koristio samo drajvere koji su bili na ova dva ranije pomenuta linka i sve radi sasvim lepo.I u pitanju je bio bas model koji si ti napisao u prvom postu.Ono sto je meni ostalo kao ne reseno jeste druga particija na hdd-u kod ovog modela.Podeljen je hdd na dve particije,express gate i druga particija od nekih 160gb kojoj vista tokom instalacije ne moze da pristupi,tj ako kazem da je formatira,izbaci gresku da particija ne moze biti formatirana,a pre toga mi je propao pokusaj i da izbrisem i napravim  novu particiju sa indenticnim odogovorom - partition could not be created.Na kraju sam formatirao iz xp-a,ali nisam uspeo da shvatim zasto sa vistom nije islo.Inace,posto ovaj model ima 4 gb memeorije jedino je 64 bitna Vista logican izbor za OS...

Sto se tice zahtevnijih igara,hm,iskreno,4-5 sati igranja FM 2009  8) ,fall out 3,colonization,cod 4 i 5  to je to sto sam probao,najvise fm,naravno sve veoma lepo radi,bez usporenja sa pomenutim moded drajverima.Jos jednom da napomenem i da sam bio prijatno iznenadjen kad ni nakon par sati gledanja mucki laptop se samo minimalno zagrejao u predelu baterije sa donje strane.

Da napomenem da je i korscena asus AI light auto panel brightness tehnologija koj abi trebalo da pomogne kod gledanja u ekran na razlicitom osvetljenju,iskreno,nisam bas odusevljn tj nevidim neko posebno poboljsanje...

P.S Neznam odakle info da je rezolucija ekrana 1280 * 800 ,native rezolucija,rezolucija ekrana je 1440 * 900 i na ovom modelu i na modelu koji se nudi sa nesto jacim procesorom kod drugih prodavaca u bg...

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #9 on: December 22, 2008, 04:16:00 PM »

Ja cu te lastsrdjan-e zamoliti za veliku uslugu,a na tebi je da li ces je hteti ispuniti ili da li ces imati vremena.
Posto si rekao da se druzis sa ovim laptopom ja bih te zamolio da posaljes report sa Everesta 4.60 (ili nekog drugog ako imas).Bio bih ti jako zahvalan jer bi tamo video sve informacije,a nadomak sam da kupim ovaj laptop.
« Last Edit: December 26, 2008, 05:40:40 PM by Slavenoi »

lastsrdjan

• Newbie
  • *
« Reply #10 on: December 23, 2008, 11:39:39 AM »

Hm,nisam bas vican sa tim programom,ne znam tacno sta ti treba od 1000 testova koje ima,ovo je summary report i odmah mogu da ti kazem da ne daje tacne podtke,jel procesor SIGURNO nije onaj koji je prijavljen a ima jos po koja greska.Koristio sam 4.6 trial,al u svakom slucaju ovo je report

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Verzija                                           EVEREST v4.60.1500/srl
    Benchmark Modul                                   2.3.237.0
    Početna stranica                                  http://www.lavalys.com/
    Tip izveštaja                                     Čarobnjak za izveštaje [ TRIAL VERSION ]
    Računar                                           ASUS2008
    Pokretač                                         
    Operativni sistem                                 Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
    Datum                                             2008-12-23
    Vreme                                             10:05

--------[ Sistemski izveštaj ]------------------------------------------------------------------------------------------

Računar:
      Tip računara                                      ACPI Multiprocessor PC  (Mobile)
      Operativni sistem                                 Microsoft Windows XP Professional
      Instalirani Service Pack                          [ TRIAL VERSION ]
      Internet Explorer                                 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
      DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
      Ime računara                                      ASUS
      Ime korisnika                                     
      Logon domena                                      [ TRIAL VERSION ]
      Datum / Vreme                                     2008-12-23 / 10:05

Matična ploča:
      Procesor                                          Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7250, 2000 MHz (10 x 200)
      Naziv matične ploče                               Nepoznato
      Chipset na matičnoj ploči                         Intel Cantiga PM45
      Sistemska memorija                                [ TRIAL VERSION ]
      Tip BIOS-a                                        AMI (11/17/08)

Grafika:
      Grafička kartica                                  NVIDIA GeForce 9650M GT  (1024 MB)
      Grafička kartica                                  NVIDIA GeForce 9650M GT  (1024 MB)
      Monitor                                           Chunghwa CLAA154WP05A   [15.4" LCD]

Multimedija:
      Zvučna kartica                                    nVIDIA HDMI @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller
      Zvučna kartica                                    Realtek ALC663 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller

Disk podsistem:
      IDE kontroler                                     Intel(R) ICH9M/M-E 2 port Serial ATA Storage Controller 1 - 2928
      IDE kontroler                                     Intel(R) ICH9M/M-E 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 292D
      IDE kontroler                                     Ricoh Memory Stick Controller
      IDE kontroler                                     Ricoh SD/MMC Host Controller
      IDE kontroler                                     Ricoh xD-Picture Card Controller
      Upravljanje skladištenja                          SCSI/RAID Host Controller
      Tvrdi disk                                        ST9250320AS  (232 GB, IDE)
      Optički uređaj                                    IB4247S ZHK812Z SCSI CdRom Device
      Optički uređaj                                    TSSTcorp CDDVDW TS-L633A
      SMART status tvrdih diskova                       OK

Particije:
      C: (NTFS)                                         [ TRIAL VERSION ]
      D: (NTFS)                                         139.7 GB (36.7 GB slobodno)
      Ukupna veličina                                   [ TRIAL VERSION ]

Ulazni uređaji:
      Tastatura                                         Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
      Miš                                               HID-compliant mouse
      Miš                                               Synaptics PS/2 Port TouchPad

Mreža:
      Primarna IP adresa                                [ TRIAL VERSION ]
      Primarna MAC adresa                             
      Mrežni adapter                                    Atheros AR928x Wireless Network Adapter
      Mrežni adapter                                    Bluetooth Device (Personal Area Network)
      Mrežni adapter                                    Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Periferni uređaji:
      Štampač                                           Microsoft XPS Document Writer
      FireWire kontroler                                Ricoh RL5C832 IEEE1394 Controller (PHY: Ricoh RL5C832)
      USB1 kontroler                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller
      USB1 kontroler                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller
      USB2 kontroler                                    Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller
      USB2 kontroler                                    Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller
      USB uređaj                                        BT-253
      USB uređaj                                        TouchStrip Fingerprint Sensor
      USB uređaj                                        USB 2.0 2.0M UVC WebCam
      USB uređaj                                        USB Composite Device
      USB uređaj                                        USB Human Interface Device
      Baterija                                          Microsoft AC Adapter
      Baterija                                          Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery

DMI:
      DMI proizvođač BIOSa                              American Megatrends Inc.
      DMI verzija BIOSa                                 209
      DMI proizvođač sistema                            ASUSTeK Computer Inc.
      DMI proizvod sistema                              N50Vn
      DMI verzija sistema                               1.0
      DMI serijski broj sistema                         [ TRIAL VERSION ]
      DMI UUID sistema                                  [ TRIAL VERSION ]
      DMI proizvođač matične ploče                      ASUSTeK Computer Inc.
      DMI proizvod matične ploče                        N50Vn
      DMI verzija matične ploče                         1.0
      DMI serijski broj matične ploče                   [ TRIAL VERSION ]
      DMI proizvođač kučišta                            ASUSTeK Computer Inc.
      DMI verzija kučišta                               1.0
      DMI serijski broj kučišta                         [ TRIAL VERSION ]
      DMI Asset Tag kučišta                             [ TRIAL VERSION ]
      DMI tip šasije                                    Notebook

Da dodam da je bios flashovan,pocetna verzija je imala problema sa gasenjem racunara kad baterija padne na 1  procenat i jos po neka sitnica....

P.S. U medjuvremnu sam ugledao vest da je nvidia dala konacno podrsku za mobilna graficka resenja (fala Panta!  8) ) i instalirao sam te drajvere,onako na prvi pogled rade veoma lepo,cak bolje nego ovi koje sam ranije koristio,preporucio...

Slavenoi

• Newbie
  • *
« Reply #11 on: December 23, 2008, 10:49:37 PM »

E hvala ti puno,stvarno si car :) Jos jedno me interesuje,da li graficka ima DDR2 ili DDR3 memoriju?
« Last Edit: December 23, 2008, 11:02:11 PM by Slavenoi »

leut

• Newbie
  • *
« Reply #12 on: December 27, 2008, 01:10:33 PM »

Pozdrav,

lastsrdjan-e molio bi da mi potvrdiš da li je rezolucija ekrana  na (as- 065) 1440*900 i da li se zaista radi o led ekranu.

Unapred hvala!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #13 on: December 27, 2008, 06:05:18 PM »

Ako je ekran zaista ovaj koji pise u Everestu (Chunghwa CLAA154WP05A [15.4" LCD]), onda je rezolucija 1440x900.

guza88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #14 on: January 10, 2009, 04:32:36 AM »

Sta bi do kraja sa grafickom? Jel' DDR2 ili DDR3? GF9650M GT postoji u obe varijante ali je pitanje koja je u pomenutom laptopu. Da li bi mogao neki vlasnik da odgovori? Takodje me interesuje kako rade neke novije igre (RA3, PES2009, COD 4 i 5, GRID, novi POP itd.) i pri kakvim podesavanjima (min, med, max).
Unapred hvala srecnim vlasnicima!  :)
Ako sve bude kako treba uskoro cu i ja biti jedan od vas.  :)  :)  :)
Pages: [1] 2 3 4   Go Up