Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: ASUS M51VA-AS120 ili HP 6730s (FU586ES)  (Read 4966 times)

kayman

• Newbie
  • *
ASUS M51VA-AS120 ili HP 6730s (FU586ES)
« on: March 22, 2009, 06:38:09 PM »

Pozdrav svima na ovom forumu.

Vec duze vreme planiram da kupim laptop racunar i zahvaljujuci ovom forumu i ljudima koji se stvarno trude da pomognu ljudima koji su u dilemi i bezuslovno i nesebicno prenose svoje znanje i iskustva drugima,mnogo toga sam naucio.Elem,dvoumum se izmedju dva modela koje sam video na sajtu laptop centra(www.laptopcentar.rs).
      Konkretno,modeli su:

1.ASUS M51VA-AS120

Proizvođač : ASUS
Težina : 2.6kg - 3.0kg
Ekran : 15.4"
Procesor : Intel Core2Duo T5800 (2.0GHz/2MB/800FSB)
Memorija : 3GB
HDD : 320GB
Grafička kartica : ATI Mobility Radeon X3650HD 512MB
Ostalo : 4x USB
Ostalo : Bluetooth
Ostalo : Card Reader
Ostalo : DVD/RW
Ostalo : ExpressCard slot
Ostalo : Firewire
Ostalo : Gigabit LAN
Ostalo : HDMI
Ostalo : numeric keypad
Ostalo : Web Camera
Ostalo : WLAN
Operativni sistem : Nema operativni sistem
Garancija : 24 Meseca

2. HP 6730s (FU586ES)

Proizvođač : HP
Težina : 2.6kg - 3.0kg
Ekran : 15.4"
Procesor : Intel Core2Duo T5870 ( 2GHz, 2MB )
Memorija : 4 GB
HDD : 320GB
Grafička kartica : ATI Mobility Radeon HD3430 256MB
Ostalo : 4x USB
Ostalo : Bluetooth
Ostalo : Card Reader
Ostalo : DVD/RW
Ostalo : ExpressCard slot
Ostalo : Gigabit LAN
Ostalo : VGA
Ostalo : Web Camera
Ostalo : WLAN
Operativni sistem : Nema operativni sistem
Garancija : 12 Meseci

E sad,oba modela imaju Intelov procesor C2D, isti kapacitet HDD-a,HP ima 1GB rama vise ali ima slabiju graficku i nema HDMI prikljucak i cena mu je za nekih 3000,00 din visa od Asusovog modela.Meni licno laptop treba iz razloga sto sam podstanar(radim u gradu gde trenutno zivim,Novi Sad).Koristio bi mi vise za net,igranje,filmove ali povremeno bih radio malo i obradu fotografija,zvuka i dr.Cesto bih ga prenosio jer vikendom uglavnom putujem kuci,nekih 50km.Prvo sam bio resen da kupim HP-a ali kad sam video da za nekih 2000-3000,din ustede imam nesto bolje performanse u vidu grafike kod Asusovog modela pao sam u dilemu.U sustini,meni je bitan kvalitet a najvise obezbedjenost servisom i garancijom kod ova dva modela,konkretno u Novom Sadu.Druga stvar,vise preferiram XP operativni sistem pa me interesuje da li je za Asususov model problem pronaci drajvere za XP.Za HP-a sam proverio da su dostupni svi drajveri za XP.
  Znaci,interesuje me pre svega kvalitet i obezbedjenost servisom i podrska sa XP drajverima a onda performanse ova dva modela...Molim za pomoc!
     Unapred zahvalan i svaki savet i preporuka ce mi puno znaciti.Pozz.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: ASUS M51VA-AS120 ili HP 6730s (FU586ES)
« Reply #1 on: March 22, 2009, 07:20:08 PM »

Nema tu velike dileme. Asus ima neuporedivo bolje graficke performanse, a ako budes koristio 32-bitni XP, onda se cetvrti GB memorije na HP-u nece ni videti. Uz sve to Asus nudi dvogodisnju garanciju. HP ima bolju reputaciju, ali ne treba zaboraviti da je ovde u pitanju "s", odnosno najslabija serija. Trenutno ne radi Asusov download sajt, pa ne mogu proveriti da li ovaj model ima drajvere za XP, ali cak i ako ih nema tamo, sigurno se mogu "skrpiti" po netu jer su u pitanju standardne komponente. Na kraju, verovatno cemo uskoro svi preci na Windows 7.

kayman

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: March 22, 2009, 07:50:32 PM »

E hvala puno Panto  :) Nisam ocekivao odgovor tako brzo,ali kao sto rekoh,hvala ljudima koji se trude da pomognu drugimau dilemi.
Svako dobro  :)

dejan2008pop

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #3 on: April 13, 2009, 10:19:07 AM »

Bez dileme Asus,i kao sto je rekao Panta HP je iz najslabije serije sa S oznakom...
Evo ti sajt sa kojeg mozes skinuti drivere sa njega..
http://support.asus.com/faq/faq.aspx
Pages: [1]   Go Up