Laptop Testovi FORUM
November 22, 2008, 07:41:46 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: asus F5SL  (Read 2473 times)
bane
Newbie
*

View Profile Email
« on: April 23, 2008, 02:49:27 PM »

Ne bih da budem dosadan..Ali bih vas zamolio da kazete svoje misljenje o ovom modelu,i uopste o brend-u Asus...

Specifikacija
Procesor       Intel® Core™2 Duo T5750 2.0GHz 2MB FSB667
Memorija       3072MB (3GB) DDR2 667MHz
HDD                250GB SATA 5400rpm
Monitor        15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta    ATI Mobility Radeon HD3470 256MB
CD/DVD      DVD RW Dual Layer
Zvučna karta    16-bit Sound Card
Zvučnici      Stereo Speakers
Modem             V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta    10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless       802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem    Bez operativnog sistema
Baterija        6 cell batt.(do 150 minuta)
Težina    2.6kg
Dodaci i raspoloživi konektori:
Bluetooth    Integrisan Bluetooth
Card Reader    Integrisan 8-u-1 čitač kartica (SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, SmartMedia Card, Memory Stick Duo, xD-Picture Card)
USB              4
AudioOut    1
MicIn              1
ExpressCard slot (34/54mm)    1
Modem (RJ 11)    1
LAN (RJ 45)     1
Analogni VGA    1
DVI                1
Web Camera    Integrated 1.3 Megapixels Video Camera
Garancija    24 meseca
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #1 on: April 23, 2008, 03:55:58 PM »

Ako se ne varam ima isto kuciste kao F5RL, pa mozes procitati taj deo opisa ovde http://www.laptoptestovi.com/Testovi/Asus/TEST-ASUS-F5RL-F5000RL-NOTEBOOK.html
Generalno je kvalitet izrade vrlo dobar. Cipset je cini mi se SiS, o kome generalno ne vlada preterano pozitivno misljenje, a graficku na zalost nisam imao prilike da testiram. S obzirom da ne vidim cenu, tesko je dati konacan zakljucan.

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #2 on: April 23, 2008, 05:17:37 PM »

izvinjavam se...cenu sam zaboravio da navedem..ona je oko 56 000 dinara
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #3 on: April 24, 2008, 09:37:51 AM »

Paaa, deluje mi jako, jako zanimljivo. Toliko da razmisljam da ga posle praznika uzmem na test.

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #4 on: April 24, 2008, 02:10:25 PM »

bio bih ti veoma zahvalan ako bih ga uzeo ,testirao i rekao svoje misljenje...sto se tice specifikacije laptop-a,svidja mi se mnogo,ali neznam kako se sam Asus ponasa..Da li ljudi (globalno receno) imaju problema sa njim i tako to..
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #5 on: April 24, 2008, 04:16:53 PM »

Ako ti nije frka da cekas desetak dana dok prodju svi praznici uzecu ga (mada sam negde video da ga tek ocekuju). Asus pokusava da se pozicionira kao kvalitetan brend i zato je kod nas relativno malo zapazen kad su laptopovi u pitanju. Kad neko hoce kvalitet, uzme skupe modele proverenih brendova (HP, Toshiba...), a kad hoce sto jeftiniji onda zzume jeftine modele Acera i MSI-a. Asus se tu nalazi u sredini koja na nasem trzistu slabo prolazi. Trenutno je u toku proces otvaranja kancelarije Asusa u Beogradu, pa se ocekuje njihovo vece prisustvo i agresivniji nastup. Sto se tice kvaliteta, mislim da su jako dobri i nisam cuo price o nekim serijskim problemima. Jednom mom poznaniku su kola presla preko Asus laptopa. Ekran je naravno bio polomljen, ali kad su to zamenili sve ostalo je radilo bez problema. Mada, ko zna, mozda su bila lagana kola sa mekim gumama Smiley

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #6 on: April 24, 2008, 06:32:51 PM »

cekam te Wink
ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #7 on: April 25, 2008, 02:09:31 PM »

Vrlo zanimljiv ,tj dobra konfiguracija, prosto mi je to dosta jeftino iskreno receno.
Sem u pc practic-u ima li ga jos negde?
Kako rece Panta ,Asusovci tek dolaze kod nas na trzistu, mozda hoce npr tim modelom da osvoje trziste....
Vrlo povoljno, jedino sto bi meni jos tu trebalo je 1394 konektor,al za sve sto se dobija to je sitnica prava. Neznam kakva je ta grafika, mada   ne deluje tolko lose. mozda lupam al mi se cini  da imaju sis cipset u sebi-ozloglaseni kolko tolko, ...Nesto mi tu smrdi,:)) DAj Boze da je sve tako lepo kao sto izgleda i zvuci. Ja ga prvi uzimam ,ako se utvdi da je dobar.Smiley-(3GB) DDR2 667MHz ,kako li su se toga setili, i koliko li ima modula tu, i slotova?
Iskreno i ja ushiceno ocekujem taj test ako ga nas dragi kolega, Panta uradi...
Da li ga je neko video uzivo?

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #8 on: April 25, 2008, 04:15:36 PM »

ja nisam...inache taj model stize u prodaju tek za mesec dana..to mi je recheno iz prve ruke.. Sad
bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #9 on: May 09, 2008, 01:14:28 AM »

Paaa, deluje mi jako, jako zanimljivo. Toliko da razmisljam da ga posle praznika uzmem na test.

i jesi reshio dal ga testirash? ima josh jedan model asusa koji je slican ovom naime u pitanju je model:ASUS F3E-AP202 i on mi se svideo..sta vi kazete na ovaj model?on (kako je navedeno)ima Čipset : Intel 965GM.

Operativni sistem : DOS
Čipset : Intel 965GM
Takt procesora : 2.0GHz
Dijagonala ekrana : 15.4 "
Rezolucija ekrana : 1280×800 px
Grafička karta : Intel GMA X3100
RAM memorija : 2GB
Kapacitet hard diska : 160 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD Super Multi
Baterija : Li-Ion 6 cells   
Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11a, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, Bluetooth,
Portovi : D-sub out, S-video out, RJ-45, RJ-11,
Broj USB portova : 4 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad,
Čitač kartica : MS, MS Pro, MS Duo Pro, SD, xD,
Dodatne funkcije : Kamera,

660evra
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #10 on: May 09, 2008, 05:53:29 AM »

Koliko ja vidim, taj model jos uvek nije u prodaji kod nas.
Sto se tice drugog Asusa, postoji ogromna razlika. Ovaj drugi ima integrisanu grafiku, nema DVI, ima manje memorije, majni hard disk... Jednostavno nisu ista klasa.

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #11 on: May 22, 2008, 02:17:01 AM »

e ljudi,kupio sam napokon lap top...i to bash ovaj Asus.Ja cu da ga testiram dok se ne smorim,ali bitno je to da cu da vam prenesem moje utiske Wink

mozda sam se i zaebao ali..shta je tu je..
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #12 on: May 22, 2008, 12:07:44 PM »

Sjajno. Ako ti zatreba neka pomoc oko testiranja samo reci.

bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #13 on: May 22, 2008, 06:37:11 PM »

za pocetak neke sitnice...po meni ,mnogo me nervira to shto su levi i desni klik na "misu" spojeni i cvrsti pa mora jako da se stisne da bi ukappirao da si stisnuo,windows XP sam instalirao bez problema ali za pola stvari driver-e nisam mogao da nadjem pa sam XP prereinstalirao sa vistom.u predelu gornjeg levog ugla TouchPad-a se greje i deo tastature,inace ispod je HDD (ali ne mogu da procenim dal je to to mnogo ili u normalnim granicama)za sada je to to zbog chega mi se ne svidja.svidja mi se njegov dizajn,lepa slika,dobar i glasan zvuk,kamerica je  1,3 ali rekao bi da je u rangu sa mojom kamericom na Nokiji N70,koja je 2 mega pixela.shto se tiche baterije..znacu sutra..za sad toliko,ako neko ima neka pitanja..ili predlog kako da ga istestiram,tu sam.pozz

p.s.lap top sam platio 50.000 poshto je na akciji!
bane
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #14 on: May 23, 2008, 05:25:05 PM »

baterija drzi 1h i 37 minuta,sa ukljuchenim wifi-jem ,winamp-om,brljanjem po netu itd...
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: