|
coyote
|
 |
« on: June 21, 2008, 03:59:26 PM » |
|
sta mislite o ovom lap-u? ACER TM 5320-301G16Mi Intel celeronM 560 (2.13GHz/1MB/533FSB), DDR II 1GB (1x1GB), Intel GL960 chipset, HDD 160GB SATA (5400rpm), DVD-RW DL, 15.4 inch WXGA (1280x800), VGA Intel GMA X3100 up to 358MB shared, LAN, WLAN, BlueTooth, Modem, 4xUSB, PcMcIA, Express card, 5-in-1 card reader, Webcam, tezina 2.88kg, S-Video TV out, FireWire, 6 cell battery up to 3:00h, OS: LINUX, garancija 1 godina koristio bih ga za surfovanje,muzika,poneki film..... ili mozda imate neki bolji predlog u tom cenovnom rangu(do 35000din plus-minus) pozz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #1 on: June 22, 2008, 12:36:21 AM » |
|
Ne znam odakle si, ali ako zivis u nekom vecem gradu, predlazem jednu lepu setnjicu  Umesto modela koji si naveo, predlazem da razmislis o ACER TravelMate 5320-201G16Mi. Ako se ne varam mala razlika je samo u brzini procesora, pa ces ustedeti par hiljada dinara, a neces ni osetiti razliku u radu. U BC Groupu ovaj model kosta 33.888 dinara (sajt im je ovde http://www.bcgroup-online.com). Drugi zanimljiv model bi bila Toshiba L40-17Q. Ima je u Gigatronu za 33.500 dinara. Opet nesto slabiji procesor i opet zanemarljiva razlika za tvoje potrebe. Detalje mozes naci na http://www.gigatronshop.com. U istoj firmi imas i par zanimljiv Asusovih modela. Za manje od 37.000 dinara imas model X51RL sa Dual Core procesorom koji, em sto je dosta brzi od Celerona, em obara radni takt i stedi bateriju. Ako se ne varam, njemu je garancija dve godine, sto moze biti jako zgodno. U BC Groupu imas povoljno i ACER Extensa 5220-201G12Mi. Da se vratimo na pocetak i pomenutu setnju, kao i da objasnimo zasto sam naveo nekoliko modela kao preporuku. Realno, tvoje potrebe ce zadovoljiti gotovo svi modeli na trzistu. Prevagu odnose dve stvari - ekran i tastatura. Obidji par prodavnica, opipaj tastature, kuckaj malo, trazi da ti ukljuce da pogledas ekran i onda odluci. Te dve stvari su izuzetno subjektivne i tesko je preporuciti jedan model u odnosu na drugi. Meni se recimo dopada tastatura na Toshibi, kao i ekran, ali tebi mozda vise odgovara nesto drugo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #2 on: June 22, 2008, 11:36:53 AM » |
|
Acera sam naveo zbog silnih "dodataka" koje ima(bt,firewire i sl) u odnosu na Toshibu.e sad Toshiba je kao kvalitetnija,bolji ekran i sl,ali je skoro pa "prazna"(mislim bez ovih dodataka koje ima acer). s druge strane,zbog procesora sam cak i razmisljao da uzmem skuplji model Toshibe:L300 11G( u gigatronu je 39500din)? sta mislis o tome? mozda se odlucim bas za njega u svakom slucaju hvala na predlozima i savetima
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #3 on: June 22, 2008, 12:08:57 PM » |
|
Dodatna oprema je uvek zgodna stvar, ali treba videti koliko TEBI to znaci. Ako nemas nijedan FireWire uredjaj (neku kameru recimo), onda ti to ne znaci previse. BT je mnogo korisniji, ali se uvek moze dokupiti USB BT. Naravno, lepse je ako je sve zapakovano, ali ako ces izgubiti na drugoj strani onda vredi razmisliti. Velika prednost novih serija Toshibe u odnosu na stare je 2 godine garancije na sve modele. Kod L300-11G mi se ne svidja relativno slaba baterija 10,8V, 4000 mAh, ali zavisi koliko ces je koristiti na terenu. Procesor je kod nje bolji od bilo kog Celerona, a razloge sam vec pominjao. Acer od koga si poceo pricu spada u neku poslovniju seriju, pa bi, teoretski, trebao da bude za nijansu kvalitetniji od ovih kucnih serija. Ponovicu se - opipaj taststuru i pogledaj ekran i sve ce ti se kasti samo. Ja cu tek za nedelju dana imati vremena da se poigram sa L300 serijom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #4 on: June 22, 2008, 03:29:50 PM » |
|
ok.hvala na savetima i nekim detaljima.ostaje mi samo da izvagam sve cinjenice,"opipam" uzivo modele i eto resenja!  pozz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alekss
Newbie

|
 |
« Reply #5 on: June 24, 2008, 07:12:44 AM » |
|
Acera sam naveo zbog silnih "dodataka" koje ima(bt,firewire i sl) u odnosu na Toshibu.e sad Toshiba je kao kvalitetnija,bolji ekran i sl,ali je skoro pa "prazna"(mislim bez ovih dodataka koje ima acer). s druge strane,zbog procesora sam cak i razmisljao da uzmem skuplji model Toshibe:L300 11G( u gigatronu je 39500din)? sta mislis o tome? mozda se odlucim bas za njega u svakom slucaju hvala na predlozima i savetima
Ne vidim po čemu je Toshiba L40 kvalitetnija od travelmate 5320 ili čak Extensa 5220 serije. Zapravo, garantovano nije kvalitetniji računar. Možda TOSHIBA važi za "izvikaniji" brand što se kaže, ali to se ne prenosi po vertikali na sve modele, u ovom slučaju, malo šta od tog "leading innovation" se prenelo na taj model. Druga je stvar što ljudi vole da imaju sve zvučno, jer misle da je ime ono što odredjuje proizvod. Ali to je druga priča.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #6 on: June 25, 2008, 02:46:59 PM » |
|
Kod L300-11G mi se ne svidja relativno slaba baterija 10,8V, 4000 mAh, ali zavisi koliko ces je koristiti na terenu.
koliko drzi ova baterija prema tvojim saznanjima? nisam pronaso taj podatak jos uvek.na njihovom sajtu pise nesto kao nema zvanicnih podataka o trajanju baterije.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #7 on: June 25, 2008, 03:36:15 PM » |
|
MNOGO zavisi od raznih faktora, a najvise od procesora, graficke i ekrana. Testirao sam dva slicna modela, Toshiba L40 i U300. Oba su imala baterije istog kapaciteta i slicne konfiguracije, s tim sto je U300 imala manji ekran. Zacudo, na Battery testu je L40-17R postigla 2h 23 min a U 300 samo 1h 52 min. Zato je tesko TACNO odgovoriti koliko ce drzati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #8 on: July 01, 2008, 12:00:17 PM » |
|
Ja cu tek za nedelju dana imati vremena da se poigram sa L300 serijom.
nestrpljiv sam da vidim taj test.  dokle se stiglo sa njim?  ne bih da budem dosadan,al' cisto da pitam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #9 on: July 01, 2008, 12:51:22 PM » |
|
Trenutno se zanimam jednim slatkim malim Dell XPS M1330 laptopom 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #10 on: July 02, 2008, 11:53:04 AM » |
|
lepo,lepo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #11 on: July 02, 2008, 12:40:01 PM » |
|
Za par sati na test stize i L300-11g, ali ne znam kad cu stici da napisem tekst. Ne stizem ni da spavaaammm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coyote
|
 |
« Reply #13 on: July 26, 2008, 10:20:23 PM » |
|
Za par sati na test stize i L300-11g, ali ne znam kad cu stici da napisem tekst. Ne stizem ni da spavaaammm.
...iscekujuci test... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta