Pozdrav forumasi, evo mene sa najavljenim opisom.
U pitanju je netbook ACER 721-148ki
• Proizvođač : Acer
• Težina : 1.5kg - 1.9kg
• Ekran : 11.6" (1366x768) HD LED CineCrystal
• Procesor : AMD Athlon II Neo K145 1.8GHz, 1MB L2 cache, 45nm
• Memorija : 2GB ddrIII (1066MHz)
• HDD : 500GB
• Grafika : ATI Mobility Radeon HD 4225, 384MB deljene memorije
• Ostalo : 3x USB
• Ostalo : Bluetooth
• Ostalo : Card Reader
• Ostalo : Gigabit LAN
• Ostalo : HDMI
• Ostalo : VGA
• Ostalo : Web Camera
• Ostalo : WLAN
• Garancija : 24 Meseca
http://www.modulus.rs/opis/detalji/3461/Netbook/ACER/Aspire-One-721-148ki

Sto se tice utisaka, idemo redom:
KVALITET IZRADE – vrhunski! Zaista, bez lazne skromnosti je odlican! Eventualno bi mozda bio bolji da je u pitanju aluminijumsko kuciste, ali vrhunska plastika je u pitanju, cvrsta I pouzdana.. Tu nema mesta zamerkama.
EKRAN: u pitanju je LED ekran, rezolucije vece nego na manjim netbookovima (a to je i bio glavni razlog zasto sam odustao od kupovine netbooka od 10,1 inca) i izuzetno jasne i koloritne slike. Opet, nikakve zamerke nemam po tom pitanju.
TASTATURA: iako su je toliko hvalili, ona jeste dobra, ali ipak bih izneo par zamerki. Nema YU tastaturu, “enter” je suvise mali, svetlo za “caps lock” je skroz dijagonalno a ne kod tog tastera, i nekako sto mi je i najcudnije – tasteri su mi preveliki?! Bas mi kilavo ide prilagodjavanje na ovu tastaturu, i verovatno je da ce to vremenom ici bolje. Nekako su tvrdi, i masu puta promasim u kucanju, sto mi se i ne desava tako cesto inace..
OS: sa netbookom dolazi legalni Win7 Starter koji me je skroz razocarao. Nikad ga nisam ni video ranije, a nadam se dag a nikad vise necu ni videti, stvarno je osakacen taj Starter. Na njemu sada imam Win7 Home Premium 32b i radi bez vecih problema.. Procesor je na donjoj granici nekih minimalnih zahteva, rekao bih.. Malo, malo pa ode na 100% opterecenja, ali radi sasvim zadovoljavajuce.. Ono sto me je najvise bunilo je pustanje HD filmova, pogotovu 1080p – moze tecno da ih pusta! Prvobitno sam se jako razocarao, jer je dosta seckao sa BS player i KM Player, ali je problem bio do kodeka. U isto vreme je bez ikakvih problema pustao iste te filmove preko WMPlayera. Kada sam skinuo najnovije kodeke, tako je i prestalo seckanje i dostize 23,6 frame rate bez teskoca.. Igrice nisam ni probao, njih i inace ne igram.. Ipak je u pitanju jednojezgarni procesor, pa i pored 2Gb RAM ume da zafali snage..
BATERIJA: Na slici se to i vidi, moze izdrzati nekih 4-4,5 sata prosecne upotrebe (surf, muzika, editovanje MS Office dokumenata i sl)

ZAKLJUCAK: Za sada bih mogao biti sasvim zadovoljan ovom makinom. Zagrevanje samog netbooka je primetno, nije to bas kao na Intelu..Oseti se u levoj polovini tastature ta toplina, ali ne i vrelina za sada. Ipak je to AMD

Wireless dosta dobar, isprva sam mislio da je los, ali izgleda da mu je taj prijemnik drugacije orjentisan nego na Toshibi, jer pod drugacijim uglovima koriscenja (u odnosu na Toshiba laptop) pokazuje razlicit nivo jacine signala. Nista strashno

Za njegove namene sasvim korektno odradjuje posao, mada ja licno bih bio sasvim zadovoljan da ima i dvojezgarni proc i neintegrisanu grafiku

. E to bi onda bilo BEST BUY, mada ni ovako nije mnogo daleko od toga..