Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Acer AO 721-148ki - problem sa WiFi  (Read 347 times)

Mineapolis

• Newbie
  • *
    • Email
Acer AO 721-148ki - problem sa WiFi
« on: July 03, 2011, 08:52:32 PM »

Pozdrav i upomoc  ;D

Elem, pre nekih mesec dana sam kupio pomenuti netbook (i okacio review :)) ali sada mi treba mala pomoc.. Tada sam i pomenuo da me je malko bunio WiFi prijem, jer mu prijem varira u rasponu od 2-5 crtica u prostoru od svega par metara..
Nakon ovih mesec dana, sada mi je i definitivno jasno da ima los WiFi prijem ???. Nebitno koliko crtica jacine signala prikazuje, on prosto nema sanse da dostigne max protok.. Dakle, na laptopu (Toshiba A300-21c) istovremeno prijem radi najnormalnije, i sa max protokom.
Eliminisao sam da je problem sa vezom ili provajderom (jer paralelno i istovremeno sa drugim laptopom postizem max i konstantan protok), podesio sam u podesavanjima WiFI adaptera na "max performance" ovo je doduse dalo blagi poomak na bolje, ali i dalje nije to to..
Ima li jos nesto sto bi moglo pomoci? Na laptopu mi je OS Win7 Ultimate, a na netbooku je Win7 Home Premium, mada sumnjam da to moze imeti veze.. :'(

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Acer AO 721-148ki - problem sa WiFi
« Reply #1 on: July 05, 2011, 09:29:05 PM »

Krenucemo od najbanalnijih stvari. Novi drajver za wireless karticu? Da li dostize max brzinu makar u pikovima? Da li na speedtest.net oba uredjaja postizu iste rezultate (ponovi testiranje nekoliko puta pa uzmi prosek)?

h5n1

• Sr. Member
« Reply #2 on: July 06, 2011, 10:17:05 PM »

imao sam i ja takav problem sa njim, i nisam mogao da provalim šta je  ???

Mineapolis

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #3 on: July 07, 2011, 09:23:26 PM »

pogledaću da li ima noviji drajver, mada instalirano pre mesec dana sa najnovijim drajverima za sve stavke.. ali, vredi probati..

što se tiče speed testa, prvo sam postavio link za Toshiba laptop

http://www.speedtest.net/result/1375720183.png

a evo, već sam se smorio čekajući da otvori speed test stranicu na ACER-u  >:( ???
luuudilo, imam utisak da će me iznervirati kad mi nešto baš hitno bude trebalo, da ga zavrljačim  :-[

napokon, nakon kilavljenja od par minuta sa učitavanjem stranice (dobio sam i Latency test error u jednom od pokušaja)

http://www.speedtest.net/result/1375738372.png
ovo je za neverovati, imam utisak da radi svakog dana sve gore.. torrent neće da prebaci 50ak kb/s, youtube više i ne pokušavam jer je to mučenje.. znači ne verujem.. nema nikakav pik do maximum down speed, baš to kilavo ide sve do max 50ak kb/s, ali i to kad dostigne - padne brzina, uopšte ne drži, već je network traffic sav izrezbaren.. Ruku na srce -običan surf radi zadovoljavajuće, relativno lako učitava stranice, ali kada mu treba stalan protok - tu je problem..

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: July 08, 2011, 10:43:01 PM »

Hmmm, ako se ne varam, testiranje je radjeno sa dva razlicita servera, sto moze (ali i ne mora) da utice na rezultat. Imas li mozda i treci komp, pa da probas sa kopiranjem fajlova, odnosno sa necim sto ne bi bilo vezano za internet?
Pages: [1]   Go Up