DOPUNA Reviewa:
Što se čitača otiska prstiju tiče stvari stoje ovako:
Osim što na ovaj način možete zaštititi svoj laptop od neovlašćenog korišćenja softver koji ide uz njega nudi i neke dodatne pogodnosti. Pri prvom pokretanju programa „Acer Bio Protection“ morate uneti username i šifru (kao kada se logujete u Windows). Otvoriće vam se tutorijal u kome vam na slikoviti način prikazije šta trebate uraditi – povlačeći jagodice prstiju preko čitača ostavljate otiske u računar. Za svaki otisak je potrebno po minimum tri puta preći preko čitača (sa čistim prstima

). Kada ste ovo završili otvoriće vam se radni ekran tog softvera. Podeljen je na četiri sekcije: sekcija za asociranje programa, sekcija MusicLaunch, PasswordBank i FingerNav. U sekciji za asociranje programa možete izabrati omiljene programe i prebaciti njihove „prečice“ u polje „Acer ProfileLaunch icons“ i potom svaki od tih programa asocirati sa nekim prstom (do tri programa po prstu). Npr. hoću Winamp da asociram sa kažiprstom: prevučem prečicu Winampa u dato polje, iz polja „Acer FingerLaunch“ (tu se nalaze definisane ikone koje ne možete menjati) izaberem ikonicu „MusicLaunc“ i prenesem je na kažiprst na slici. Potom je potrebno otići u polje sa leve strane (ikona note) „MusicLaunch“ i tamo izabrati direktorijum gde se nalazi muzika. Klikneš na „Assign now“ i dole na „Apply“ i „OK“ i tako si završio. Kada hoćeš da slušaš muziku samo taj kažiprst prevučeš preko čitača – i muzika počne!
„PasswordBank“ čuva sve vaše šifre za banke, sajtove.... Radi na sličan princip kao i MusicLaunch. „FingerNav“ omogućava navigaciju levo-desno i gore-dole (u čitaču pomerate prst u datim pravcima).
Možete sa već definisanom ikonicom „shutdown“ da asocirate neki prst i tako gasite notebook.
Acer GridVista omogućava da radnu površinu podelite na dva, tri ili četiri dela i svaki program koji otvorite na svom okviru dobija dodatne ikonice pomoću kojih vi možete odlučiti u koji deo da se prikaže (program). Nije mi baš jasna ova funkcija i malo liči na Knoppix

.
Ja iskreno ne volim VISTU jer sam je koristio i u radu primetio da je spora (bar 20%) od WindowsaXP

E sad, ona nudi DirectX 10.1 što nema WindowsXP, pa tako neke stvari mogu samo da se odrade u Visti. Ali za sve one koji neće Vistu evo linka za drajvere za WindowsXP (za ovaj model laptopa, provereno rade - probao sam!):
http://komku.blogspot.com/2008/09/acer-aspire-5530-and-5530g-windows-xp.html pa ko voli...

A sada malo fotki za opis čitača otiska...