DOPUNA Reviewa:
Što se čitača otiska prstiju tiče stvari stoje ovako:
Osim što na ovaj način možete zaštititi svoj laptop od neovlašćenog korišćenja softver koji ide uz njega nudi i neke dodatne pogodnosti. Pri prvom pokretanju programa „Acer Bio Protection“ morate uneti username i šifru (kao kada se logujete u Windows). Otvoriće vam se tutorijal u kome vam na slikoviti način prikazije šta trebate uraditi – povlačeći jagodice prstiju preko čitača ostavljate otiske u računar. Za svaki otisak je potrebno po minimum tri puta preći preko čitača (sa čistim prstima

. Kada ste ovo završili otvoriće vam se radni ekran tog softvera. Podeljen je na četiri sekcije: sekcija za asociranje programa, sekcija MusicLaunch, PasswordBank i FingerNav. U sekciji za asociranje programa možete izabrati omiljene programe i prebaciti njihove „prečice“ u polje „Acer ProfileLaunch icons“ i potom svaki od tih programa asocirati sa nekim prstom (do tri programa po prstu). Npr. hoću Winamp da asociram sa kažiprstom: prevučem prečicu Winampa u dato polje, iz polja „Acer FingerLaunch“ (tu se nalaze definisane ikone koje ne možete menjati) izaberem ikonicu „MusicLaunc“ i prenesem je na kažiprst na slici. Potom je potrebno otići u polje sa leve strane (ikona note) „MusicLaunch“ i tamo izabrati direktorijum gde se nalazi muzika. Klikneš na „Assign now“ i dole na „Apply“ i „OK“ i tako si završio. Kada hoćeš da slušaš muziku samo taj kažiprst prevučeš preko čitača – i muzika počne!
„PasswordBank“ čuva sve vaše šifre za banke, sajtove.... Radi na sličan princip kao i MusicLaunch. „FingerNav“ omogućava navigaciju levo-desno i gore-dole (u čitaču pomerate prst u datim pravcima).
Možete sa već definisanom ikonicom „shutdown“ da asocirate neki prst i tako gasite notebook.
Acer GridVista omogućava da radnu površinu podelite na dva, tri ili četiri dela i svaki program koji otvorite na svom okviru dobija dodatne ikonice pomoću kojih vi možete odlučiti u koji deo da se prikaže (program). Nije mi baš jasna ova funkcija i malo liči na Knoppix

.
Ja iskreno ne volim VISTU jer sam je koristio i u radu primetio da je spora (bar 20%) od WindowsaXP

E sad, ona nudi DirectX 10.1 što nema WindowsXP, pa tako neke stvari mogu samo da se odrade u Visti. Ali za sve one koji neće Vistu evo linka za drajvere za WindowsXP (za ovaj model laptopa, provereno rade - probao sam!):
http://komku.blogspot.com/2008/09/acer-aspire-5530-and-5530g-windows-xp.html pa ko voli...

A sada malo fotki za opis čitača otiska...