Laptop Testovi FORUM
January 06, 2009, 08:15:36 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Acer 5920G  (Read 994 times)
Abraxas
Newbie
*

View Profile Email
« on: December 08, 2007, 02:37:55 PM »

Procesor   Intel® Core™2 Duo T7300 2.0GHz 4MB FSB800
Memorija   2048MB DDR2 667MHz
HDD   160GB SATA 5400rpm
Monitor   15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta   nVidia GeForce 8600GT 512MB DirectX10
CD/DVD   DVD RW Dual Layer
Zvučna karta   16-bit Sound Card
Zvučnici   Stereo Speakers
Modem   V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta   10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless   802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem   Windows Vista Home Premium
Baterija   do 210 minuta
Težina   3.0kg

razmisljah da kupim ovaj laptop, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa njim?

kao drugu opciju imam neku toshibicu iz serije A200?

Za kog proizvodjaca da se opredelim? Cene se slicne, ali je Acer laptop po karakteristikama bolji od toshibinog.

pozzz.  Wink
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #1 on: December 08, 2007, 03:16:01 PM »

Za šta bi ga koristio?
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #2 on: December 08, 2007, 03:47:35 PM »

Ne znam da li ste primetili, ali ovaj forum je deo sajta Laptoptestovi.com na kome mozete naci test modela koji vas interesuje http://www.laptoptestovi.com/Testovi/Acer/TEST-ACER-ASPIRE-5920G-LAPTOPA.html

Abraxas
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #3 on: December 09, 2007, 06:08:01 PM »

naravno da sam primetio.  Smiley

i procitao sam taj review dva puta, kao i nekoliko review-a na nekim drugim (stranim) site-ovima. I naravno, misljenja su podeljena, pa me je zbog toga interesovalo da li ima neko iskustva sa njim. Po njegovoj sprecifikaciji, jaci je od mnogih drugih laptopova u slicnoj cenovnoj kategoriji, pa me je interesovalo da li i radi toliko bolje.

Inace, ja bih ga koristio za "chuketanje"   Grin (uglavnom) : Java (eclipse, net beans), C# (visual studio 2005), SQL server 2005 i pokretanje slicnih razvojnih okruzenja koji zahtevaju dosta RAM memorije, i samim tim, ne bih zeleo da mi "zabada" na svakih 5 minuta ili slicno. Znaci, NE bih ga koristio za igrice i sl.

Ukoliko neko ima neki drugi predlog, bio bih mu zahvalan. Moje platezne mogucnosti dosezu do 1200 evra.

ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #4 on: December 09, 2007, 06:25:09 PM »

Jesi li pročitao "Vodič":
http://www.laptoptestovi.com/forum/laptop-hardver/kratki-vodic-za-kupovinu-kvalitetnog-laptopa/0/
Ako jesi, moraš se prvo odlučiti, da li želiš poslovni ili kućni laptop (ne bih ni pitao da nisi spomenuo razvojna okruženja, a to predstavlja neki vid poslovne upotrebe), odnosno da li ti je dovoljna (ne)kvaliteta "brite" WXGA ekrana?
Ako ti je dovoljan kućni laptop, Acer će "obaviti posao". Radi se o vrlo opremljenom laptopu, a garancija će se pobrinuti da to sve radi kako treba. Toshiba je uvijek bila nešto skuplja od konkurencije u klasi, a tako je i dan danas.
« Last Edit: December 09, 2007, 06:31:02 PM by ned123 » Logged
Abraxas
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #5 on: December 09, 2007, 07:31:36 PM »

Upravo ga procitah i saznah puno stvari. Smiley Izvini sto to ranije nisam uradio.  Embarrassed

Prema ovom vodicu, ja sam blizi zameni za desktop racunar, s' time sto cu ga povremeno nositi sa sobom do faksa, drugara sa brzim netom, devojke i sl.
Koliko sam primetio, sto se tice ekrana, svi kucni imaju WXGA ekrane. Mislim prevashodno na Toshiba modele i gore pomenuti Acer.

Ukoliko bih se odlucio za kupovinu ovog modela, da li mi mozes preporuciti nekog preprodavca. Znam da je Stevaco doo generalni zastupnik za Acer u Srbiji, pa bi mozda najsigurnije bilo da kupim kod njih. Malo sam skeptican sa svim tim preprodavcima, posto desktop racunar koji trenutno imam ima odlicne performanse, ali zna cesto da "zabode", prijavljuje neke unknown greske. U pocetku sam mislio da je do operativnog sistema, ali sam instalirao nekoliko verzija i sa svima je isti ili slican problem, pa ne bih zeleo da dam toliko novce i ostanem bez kose na glavi(i onako je sve redja  Wink)

sorry for offtopic.  Smiley

ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #6 on: December 09, 2007, 07:51:25 PM »

Onaj Acer upravo spada u kategoriju koju preferiraš (DTR). Povremeno prenošenje nije nikakav problem, ni za koji, pa ni za kućni laptop. Prenošenje će više biti problem za tebe, s obzirom na pozamašnu masu (malo je teži, ali time malo i fizički jači od konkurencije). Što se tiče ekrana, postoji poneki model u kućnoj kategoriji sa WSXGA+ ekranom, veći je (po meni) problem što su skoro svi "glare" tipa. Moja je preporuka da obavezno (ako budeš u prilici) pogledaš laptop (ekran) uživo, prije kupovine.
Po pitanju preporuke prodavnice, moraćeš sačekati nekog drugog, ja sam iz Banjaluke, sorry Smiley
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #7 on: December 09, 2007, 08:27:19 PM »

Ovaj model ce ti super obaviti posao, s tim sto mozda imas i "visak". Tu mislim na graficku kartu jer ce tebi isti posao obaviti i neka 8400 ili bilo koja druga neintegrisana a jeftinija graficka karta. Mislim da i Acer u svojoj Gemstone seriji (kojoj pripada i ovaj Aspire 5920G) ima bas takve modele. Bolje da sad ustedis i eventualno za godinu-dve prodas ovaj i doplatis sa ustedjenim novcem za novi, bolji i pod garancijom.
Kod nas su glavni za Acer ComTrade i Stevaco, s tim sto Comtrade drzi malo vece cene da ne bi ugrozio mrezu malih dilera koji uzimaju od njega. Uostalom, u CT-u je i servis za Acer laptopove. Prednost brend racunara i jeste u temeljnom ispitivanju kompatibilnosti svih komponenti koje se ugradjuju. Znaci, niko ne garantuje 100% ispravnost, ali u slucaju problema je rec o klasicnom kvaru koji potpada pod garanciju.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: