Utisci sa veeeeeeeelikim zakasnjenjem..

Da podsetim, uzeo sam
http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5741G-334G50Mn-Notebook.28688.0.htmlOvako, da krenemo sa
negativnim stvarima, posto ih ima mnogo manje od pozitivnih. Prva, i najveca, mana je ta sto se prasina i necistoca jednostavno "lepe" za njega...desava mi se da dva-tri dana posle ciscenja izgleda kao da nije ciscen nedelju dana, ako ne i vise...drugo, "ivice" oko ekrana su napravljene od malo losije plastike, pa se "odvajaju" od ivica ekrana, da ne kazem kako imaju malo lufta...i trece, poslednje, ekran je previse svetlucav i ponekad mi vise lici na ogledalo nego na ekran...sto znaci da je jako tesko gledati u njega kad je neki jako suncan i svetao dan, a ja napolju...i otprilike se sa time zavrsava.
A
pozitivne stvari...aj opet da krenemo od "spoljasnjosti". Celo kuciste (ne racunajuci ovaj deo oko ekrana) je napravljeno od dobre, tvrde plastike koja je jos dodatno ojacana na ivicama. Tastatura mi se JAKO svidja, nekako je "cudna", mozda maaalkice tvrdja nego uobicajena, ali mi to savrseno odgovara. Neko je u ACER-u ocigledno malo logicno razmisljao i touch-pad nije stavio na sred lap topa, nego tacno na sredini ispod tastature, sto znaci da se on jako retko "zakacinje" tokom kucanja. A cak i da bi se to sprecilo, laganom kombinacijom "Function" dugmeta sa "F7" iskljucuje se touch-pad u potpunosti. Izlazi na lap topu su takodje vrlo kvalitetno odradjeni, do sad nisam imao nikakvih problema sa prikljucivanjem/iskljucivanjem USB-ova, monitora i slicnih stvari (a bogami, igrao se PES na ovom lap topu sa prikljucena cetiri dzojstika i monitorom istovremeno). Sto se baterije tice, kada je pod punim opterecenjem, moze da izdrzi neka dva sata (mozda malo vise), dok se kod najobicnijeg surfovanja u "power saver" modu istrosi tek posle cetiri-pet sati. Kuleri na njemu odlicno rade, do sada nisam primetio pregrejavanje, sem kada je neki jako topao dan, a lap top meni bude u krilu vise sati...doduse, tada prevruce uglavnom postaje meni, a ne lap topu

Jako sam zadovoljan sa performansama u Windowsu, znaci one "najobicnije" tipa pregledavanje foldera, copy/paste fajlova, otvaranje programa, naravno da nista ne secka kad su mi istovremeno upaljeni Chrome, MSN, AIMP itd. Cak nemam nikakvih smetnji ni kada igram menadzer, a u isto vreme radim neku drugu stvar na njemu. U nekim malo novijim i zahtevnijim igricama dolazi do "seckanja" i losijeg FPS-a, ali to sam i ocekivao s'obzirom da ovo uopste nije gaming lap (niti ga ja za to koristim). Doduse, sa PES-om 2011 nemam bas nikakvih seckanja kad mi je grafika na "low" (rezolucija 1280x720).
Zakljucak - posto sam ga uzeo na kredit, ja i dalje otplacujem ovaj lap top (ostale jos cetiri rate), ali definitivno mogu da kazem da je ovo NAJBOLJA investicija u zivotu. Sto se samih performansi tice, sve pohvale, nikakvih problema sa time nisam imao (nisam imao para za legalni windows, pa sad koristim ovu "narodnu" verziju koja mi je pravila neke probleme dok nisam nasao resenje). Sve preporuke!