Laptop Testovi FORUM
January 06, 2009, 05:16:55 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Mini review: Toshiba Tecra S5-13N  (Read 2395 times)
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #15 on: December 31, 2007, 07:36:16 AM »

Evo delova uputstvu za jednu Toshibu. Racunam da proizvodjac najbolje zna sta treba raditi:
Extending battery life
To maximize the life of your battery pack:
- At least once a month, disconnect the computer from a power source and operate it on battery power until the battery fully discharges.
- Disconnect the AC adaptor when the battery is fully charged. Overcharging makes the battery hot and shortens life.

ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #16 on: December 31, 2007, 10:42:07 AM »

Za razliku od proizvođačeve preporuke, na internetu, koliko znam uglavnom provejava jedna izjava:
"The battery prefers a partial rather than a full discharge..."
http://www.google.com/search?q=li-ion+full+discharge&hl=en&start=20&sa=N
A ovo:
- Disconnect the AC adaptor when the battery is fully charged. Overcharging makes the battery hot and shortens life.
neću ni komentarisati (osim urnebesnog smijeha koji je izazvala kod mene), svi valjda dobro znamo da svako punjenje li-ion baterije prestaje kada njena struja punjenja padne ispod 3-5% početne struje (koju ima kada napon jedne ćelije dostigne 4.2V), i ponovo se nastavlja kada njen napon padne na predefinisanu vrijednost (3,8-3,9V)
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #17 on: December 31, 2007, 11:41:56 AM »

Imas li onda neko objasnjenje zasto tako renomiran proizvodjac kao sto je Toshiba dezinformise svoje kupce?

ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #18 on: December 31, 2007, 03:03:29 PM »

Ko zna, možda iz istog razloga iz kog u laptop od 2000€ stavlja hard disk od 4200RPM Roll Eyes
U suštini ovo nije i neka posebna greška, baterija koja se iole normalno koristi (makar jedan djelimični ciklus svaka 2-3 dana), ionako se kalibriše (prazni do kraja) otprilike svakih mjesec ili dva. To jedno duboko pražnjenje mjesečno, neće značajno uticati na vijek trajanja same baterije. Ako se baterija uopšte ne upotrebljava mjesec dana, onda je prije svega treba napuniti na cca 40-50%, izvaditi iz laptopa i ostaviti na hladno mjesto.
BojanD
Newbie
*

View Profile
« Reply #19 on: December 31, 2007, 04:09:18 PM »

@Nenad
Slusaj, u pravu si ....
Posto koristim Vistu od skora, nisam bas navikao na linkove ka opcijama (tipa "label" link) pa ih preskacem mahinalno. Tako i nisam uspeo da vidim gde se podesvava grid desktop-a odnosno spacing ikona, mada sam znao da mora da postoji nacin, ali sam se plasio da nije neka automatika u pitanju...:-)
Udesavanjem ovih parametara stvarno moze da se postigne odlicna slika kojoj kontrast stvarno moze da smeta jer je izuzetno cista i jasna.
Kad sam se vratio na nizu rezoluciju, razocarenje je bilo i vise nego ocigledno.
Generalno, nisam podesio pravu velicinu ikona i ostalih parametara pa je i slika u skladu s tim bila "neupotrebljiva" ....
Nakon podesavanja, slika je i subjektivno veoma prihvatljiva.
Upravo trazim gde mogu da podesim kontrast....
ToshaKG
Newbie
*

View Profile
« Reply #20 on: February 21, 2008, 03:43:27 PM »

Iako vidim da ovde nije bilo postova odavno, nadam se da će neko videti moje pitanje.

Naime, kupio sam ovaj računar pre neki dan, ali mi se nije dopala instalacija Viste koja ide uz njega (ni XP-a, takođe), zbog svih onih "gluposti" ugrađenih u OS, koje meni, generalno, uopšte ne trebaju (osim par stvari koje mogu naknadno da instaliram). Problem mi se javio kad sam hteo da instaliram svoj XP. Tom prilikom mi se javila da poruka da "ne postoji HDD".

Moje pitanje za sve vas: ima li neko HDD driver koji bih mogao da mu poturim prilikom instalacije, jer ne mogu da ga pronađem na NET-u (istini za volju nisam puno ni kopao, računam da je ovako jednostavnije i brže) ? Ako neko ima neko drugo rešenje, bio bih zahvalan za savet.

Unapred hvala na odgovoru.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #21 on: February 21, 2008, 04:24:56 PM »

Resenje za svoj problem ces naci ovde http://www.laptoptestovi.com/Edukacija/uputstvo/Uputstvo-kako-instalirati-Windows-XP-na-SATA-hard-disk.html

ToshaKG
Newbie
*

View Profile
« Reply #22 on: February 22, 2008, 12:37:44 AM »

Hvala puno.

Wink
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: