Laptop Testovi FORUM
August 20, 2008, 10:14:50 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 3000 N200 vs Toshiba  (Read 228 times)
giller09
Newbie
*

View Profile
« on: June 16, 2008, 01:32:44 PM »

za pochetak da se pohvalim da sam polozio poslednji ispit na faxu.
To znachi da ochekujem da uskoro pochnem da radim pa je vreme da svoj
HP 6720s(celeron verzija) ostavim u nasledstvo i kupim sebi ozbiljniju napravu.
Maximala je 600 evroa al bi naravno voleo shto jeftinije da pazarim

Dvoboj je izmedju Lenovo 3000 N200 i nekoliko Toshiba modela.

U levom uglu u srebrno crnoj uniformi je 3000 N200
  # Ekran: 15.4" XGA TFT (1280x800 piksela)
 # Procesor: Intel CoreDuo T2310, 1.6GHz(FSB 533MHz, L2 cache 1MB)
 # Ram memorija: 512MB DDR2 667
 # Grafika: Integrisana Intel GMA X3100 do 256MB
 # Hard disk: 120 GB, 5400rpm SATA
 # Opticki uredaj: DVD Super Multi
 # Komunikacija : 56K modem, LAN, IEEE 802.11a/b/g, Bluetooth
 # Portovi : Headphone-out, Mic-in, 4 USB ports, FireWire,
    D-sub, S-Video, RJ-45, RJ-11, PC Card, Citac kartica (MS, MS Pro, MMC, SD, xD)
 # Težina: 2,8 Kg
 # Baterija: 6-celijska Li-Ion
 # Dodatno: Citac otiska prsta

530 evra

Problem je shto u Somboru(u kom stanujem) i Subotici(u kojoj studiram) nisam uspeo da
   ga nadjem i ispipam,probam tastaturu,ekran,...Ali,znajuci da je Lenovo ipaq nekadashnji
   mocni IBM verujem da su kucishte,tastatura i ekran vrlo dobri(ljudi prave Think Pad T znachi
   da znaju da naprave dobru spravu).Chitao sam dosta testova(vash,na itsvet.com,notebookcheck.com)
   i postova i uglavnom nije bilo zamerki sem samo 512 memorije,koju vrlo lako
   udvostruchim/trostruchim za par evra i neko je negde pomenuo ugibanje poklopca ekrana shto
   verujem da je uobichajena boljka vecine modela koji nemaju npr. magnezijumski roll cage.

Japanski predstavnik sa druge strane je prvo bio Satellite A210-19A
    * Ekran: Toshiba TruBrite 15.4" WXGA TFT (1280 × 800 piksela)
    * Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 (1.9GHz, 1MB Cache)
    * Ram memorija: 2GB DDR2 667
    * Grafika: ATI Radeon X1200 (do 831MB memorije na sistemu sa 2GB RAM-a)
    * Hard disk: 200 GB, 5400rpm SATA
    * Opticki uredaj: DVD Super Multi
    * Komunikacija : 56K modem, 10/100 Mbps Ethernet LAN, IEEE 802.11b/g, Bluetooth
    * Portovi : Headphone-out, Mic-in, 4 USB ports, FireWire, D-sub, S-Video, RJ-45, RJ-11, ExpressCard
    * Dimenzije: 362 x 267.8 x 33.5 - 39,3 mm
    * Težina: 2,72 Kg
    * Baterija: Li-Ion
    * Dodatno: Integrisana 1.3MP Web kamera, 5 u 1 citac memorijskih kartica
      (SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card)
    * Operativni sistem: Microsoft Windows Vista Home Premium

630 evra@asbis(na itsvet-u 590evra)
  Chitajuci po ovom forumu doshao sam do zakljuchka da su CoreDuo 1.6 i
  Turion X2 1.9 manje-vishe slichnih performansi(u real life radu) ali ovde je
  Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-57.Shta mi mozete reci o tim Athlonima
  (performanse,potroshnja,zagrevanje,..)?
  Gospodin ned123 je negde pomenuo da se Athloni TKxx serije ne stavljaju
  u "ozbiljne" mašine.

Kad sam malo "zagrebao" ispod povrshine naisho sam na josh neke Satellite modele
  npr.
    A210-15J Athlon64 x2 1.8;1024mb;120 gb;vista  575evra
    A210-15J Turion64 x2 1.8;1024mb;120 gb;       590evra(znam da je ista oznaka aj tako je na itsvet-u)
    A215-S7414 Athlon64 x2 1.8;1024mb;80 gb;vista 530evra
    A200-24A DualCore 1.73;1024mb;160gb;vista     590 evra 
  x3100 je na Intel a ati x1200 na AMD modelima
  U odnosu na Lenoovog CoreDuo,za Athlona pitao gore,za Turiona recimo da znam
  a kakva je situacija sa dualcore iz A200-24A?Kakav je to procesor,jel to starija
  generacija CoreDuo-a?
  U testu na itsvet-u stoji:"Ono što odlikuje Satellite porodicu laptop racunara
  je izrada koja je definitivno iznad proseka i to kod svih modela, bez obzira na njihovu cenu".Divota i milina
  ako je stvarno istina al sledi i pitanje: shta je sa ekranom?
  Shto se tiche svih pomenutih procesora koji mogu da spushtaju takt radi ushtede baterije?Trajanje baterije mi je
  dosta vazno.
Sudeci po slikama Toshibe mi deluju mnogo kompaktnije i lepshe(mada lepota naravno nije od odluchujucih faktora).
Mislim da njih nije problem naci ovde na severu Bachke te je pitanje dana kada cu ispitat tastaturu,
ekran i "izradu koja je definitivno iznad proseka".
Verujem da je odredjen procenat ukupne cene i sama vista, a chini mi se da vecina satellite-a dolazi sa (v)istom,
shto mi se ne svidja jer preferiram XP.Dal to bash Toshiba isporuchuje sa vistom i l shta?Bilo bi lepo kad bi mogao kupit
bez OS pa sam da stavim XP i da mi odbiju cenu viste od ukupne cene al ne verujem da je to moguce
Kakve su to varijante sa garancijom za Toshibu negde godinu dana,negde dve-zavisi od radnje il od modela il to nashi
preposhteni trgovci namuvavaju neshto?

RAM-i jeftini,sa 120gb(mozda chak i sa 80gb) bih mogao zivet,sa integrisanim grafikama nemam problem.Chekam vashe
odgovore na procesorska pitanja pa da se bacim na razmishljanje."Na prvu loptu" bih uzeo Toshibu,ako su performanse/potroshnja/zagrevanje
procesora zadovoljavajuce jer prvenstveno verujem da cu naci u Subotici(za Lenovo-a bih morao za BG,za shta bi me put koshtao mozda i
vishe nego shto je razlika sa cenom najskupljeg Satellite-a).Gospodo molim za vasha mishljenje jer od ovih prodavaca nikako nishta
pametno da chujem(chesto chak i providno lazu ne bi li shta prodali).Izvinjavam se shto je ovoliko obiman txt.Unapred hvala

Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #1 on: June 16, 2008, 04:43:14 PM »

Auh, cekaj da pohvatam pocetak i kraj pitanja Smiley
Prvo, cestitam na "otkacinjanju" poslednjeg ispita. Imas li i diplomski ili...?
Sto se cena tice, mozes pogledati na sajtovima nasih oglasivaca, cini mi se da imaju jako dobre cene za pojedine modele (neki imaju bolje cene za odredjene modele, a drugi za druge modele - zato proveri pazljivo). Ne znam po kom kursu racunaju evro, ali recimo BC Group ima jako dobru cenu za Toshibu A210-15J http://www.bcgroup-online.com.
U pravu si sto se tice performansi Turiona i CoreDuo procesora. Athlon ima duplo manje L2 cash memorije od Turiona, ali se to oseti samo u specificnim situacijama, pa se moze sa zadovoljavajucom preciznoscu reci da su im u svakodnevnom radu performanse skoro iste.
Mislim da se Nenad (ned123) preostro izrazio. Intel ima bolji imidz, pa se koristi u prestiznim modelima, sto ne znaci da se isto ne moze napraviti i sa AMD-om. U ovoj cenovnoj kategoriji to nema nikakve veze jer se koristi isti "oklop" za sve modele iz iste serije.
Oznake Intelovih procesora vise ne moze da isprate ni oni sami Smiley Ako sam dobro video, ova dva Dual Core procesora pripadaju istoj generaciji.
Mislim da od procesora koji su trenutno raspolozivi na trzistu, samo Celeron ne obara radni takt. Ipak, ubedljivo najveci uticaj na autonomiju ima baterija, odnosno njen kapacitet.
Ako sam prevideo neko pitanje - ponovi Smiley

giller09
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: June 17, 2008, 09:32:05 PM »

da josh diplomski.al sad lagano
ochekivo sam neke komentare oko kvaliteta kucishta,ekrana ako ste imali neko iskustva sa nekim od modela
Panta
Administrator
Sr. Member

View Profile
« Reply #3 on: June 17, 2008, 11:15:44 PM »

A ja sam mislio da si procitao testove na sajtu Wink Pisali smo i o N200 i o A200 modelima. N200 imas u uporednom testu modela do 550 evra. Razlike se svode samo na komponente, a to smo vec apsolvirali. Sto se tice ekrana, tu jos nisam nacisto koliko proizvodjaci "drze" kvalitet. Verujem da se desavaju odstupanja u kvalitetu ekrana istog modela, ako je razlika u vremenu proizvodnje par meseci. I njihovi dobavljaci usavrsavaju proizvodnju ali i vremenom prave ustede zarad vece profitabilnosti. Mislim da pomenuti modeli imaju slican kvalitet ekrana.
« Last Edit: June 17, 2008, 11:20:26 PM by Panta » Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: