giller09
Newbie

|
 |
« on: June 16, 2008, 01:32:44 PM » |
|
za pochetak da se pohvalim da sam polozio poslednji ispit na faxu. To znachi da ochekujem da uskoro pochnem da radim pa je vreme da svoj HP 6720s(celeron verzija) ostavim u nasledstvo i kupim sebi ozbiljniju napravu. Maximala je 600 evroa al bi naravno voleo shto jeftinije da pazarim Dvoboj je izmedju Lenovo 3000 N200 i nekoliko Toshiba modela.
U levom uglu u srebrno crnoj uniformi je 3000 N200 # Ekran: 15.4" XGA TFT (1280x800 piksela) # Procesor: Intel CoreDuo T2310, 1.6GHz(FSB 533MHz, L2 cache 1MB) # Ram memorija: 512MB DDR2 667 # Grafika: Integrisana Intel GMA X3100 do 256MB # Hard disk: 120 GB, 5400rpm SATA # Opticki uredaj: DVD Super Multi # Komunikacija : 56K modem, LAN, IEEE 802.11a/b/g, Bluetooth # Portovi : Headphone-out, Mic-in, 4 USB ports, FireWire, D-sub, S-Video, RJ-45, RJ-11, PC Card, Citac kartica (MS, MS Pro, MMC, SD, xD) # Težina: 2,8 Kg # Baterija: 6-celijska Li-Ion # Dodatno: Citac otiska prsta 530 evra Problem je shto u Somboru(u kom stanujem) i Subotici(u kojoj studiram) nisam uspeo da ga nadjem i ispipam,probam tastaturu,ekran,...Ali,znajuci da je Lenovo ipaq nekadashnji mocni IBM verujem da su kucishte,tastatura i ekran vrlo dobri(ljudi prave Think Pad T znachi da znaju da naprave dobru spravu).Chitao sam dosta testova(vash,na itsvet.com,notebookcheck.com) i postova i uglavnom nije bilo zamerki sem samo 512 memorije,koju vrlo lako udvostruchim/trostruchim za par evra i neko je negde pomenuo ugibanje poklopca ekrana shto verujem da je uobichajena boljka vecine modela koji nemaju npr. magnezijumski roll cage. Japanski predstavnik sa druge strane je prvo bio Satellite A210-19A * Ekran: Toshiba TruBrite 15.4" WXGA TFT (1280 × 800 piksela) * Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 (1.9GHz, 1MB Cache) * Ram memorija: 2GB DDR2 667 * Grafika: ATI Radeon X1200 (do 831MB memorije na sistemu sa 2GB RAM-a) * Hard disk: 200 GB, 5400rpm SATA * Opticki uredaj: DVD Super Multi * Komunikacija : 56K modem, 10/100 Mbps Ethernet LAN, IEEE 802.11b/g, Bluetooth * Portovi : Headphone-out, Mic-in, 4 USB ports, FireWire, D-sub, S-Video, RJ-45, RJ-11, ExpressCard * Dimenzije: 362 x 267.8 x 33.5 - 39,3 mm * Težina: 2,72 Kg * Baterija: Li-Ion * Dodatno: Integrisana 1.3MP Web kamera, 5 u 1 citac memorijskih kartica (SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card) * Operativni sistem: Microsoft Windows Vista Home Premium 630 evra@asbis(na itsvet-u 590evra) Chitajuci po ovom forumu doshao sam do zakljuchka da su CoreDuo 1.6 i Turion X2 1.9 manje-vishe slichnih performansi(u real life radu) ali ovde je Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-57.Shta mi mozete reci o tim Athlonima (performanse,potroshnja,zagrevanje,..)? Gospodin ned123 je negde pomenuo da se Athloni TKxx serije ne stavljaju u "ozbiljne" mašine. Kad sam malo "zagrebao" ispod povrshine naisho sam na josh neke Satellite modele npr. A210-15J Athlon64 x2 1.8;1024mb;120 gb;vista 575evra A210-15J Turion64 x2 1.8;1024mb;120 gb; 590evra(znam da je ista oznaka aj tako je na itsvet-u) A215-S7414 Athlon64 x2 1.8;1024mb;80 gb;vista 530evra A200-24A DualCore 1.73;1024mb;160gb;vista 590 evra x3100 je na Intel a ati x1200 na AMD modelima U odnosu na Lenoovog CoreDuo,za Athlona pitao gore,za Turiona recimo da znam a kakva je situacija sa dualcore iz A200-24A?Kakav je to procesor,jel to starija generacija CoreDuo-a? U testu na itsvet-u stoji:"Ono što odlikuje Satellite porodicu laptop racunara je izrada koja je definitivno iznad proseka i to kod svih modela, bez obzira na njihovu cenu".Divota i milina ako je stvarno istina al sledi i pitanje: shta je sa ekranom? Shto se tiche svih pomenutih procesora koji mogu da spushtaju takt radi ushtede baterije?Trajanje baterije mi je dosta vazno. Sudeci po slikama Toshibe mi deluju mnogo kompaktnije i lepshe(mada lepota naravno nije od odluchujucih faktora). Mislim da njih nije problem naci ovde na severu Bachke te je pitanje dana kada cu ispitat tastaturu, ekran i "izradu koja je definitivno iznad proseka". Verujem da je odredjen procenat ukupne cene i sama vista, a chini mi se da vecina satellite-a dolazi sa (v)istom, shto mi se ne svidja jer preferiram XP.Dal to bash Toshiba isporuchuje sa vistom i l shta?Bilo bi lepo kad bi mogao kupit bez OS pa sam da stavim XP i da mi odbiju cenu viste od ukupne cene al ne verujem da je to moguce Kakve su to varijante sa garancijom za Toshibu negde godinu dana,negde dve-zavisi od radnje il od modela il to nashi preposhteni trgovci namuvavaju neshto?
RAM-i jeftini,sa 120gb(mozda chak i sa 80gb) bih mogao zivet,sa integrisanim grafikama nemam problem.Chekam vashe odgovore na procesorska pitanja pa da se bacim na razmishljanje."Na prvu loptu" bih uzeo Toshibu,ako su performanse/potroshnja/zagrevanje procesora zadovoljavajuce jer prvenstveno verujem da cu naci u Subotici(za Lenovo-a bih morao za BG,za shta bi me put koshtao mozda i vishe nego shto je razlika sa cenom najskupljeg Satellite-a).Gospodo molim za vasha mishljenje jer od ovih prodavaca nikako nishta pametno da chujem(chesto chak i providno lazu ne bi li shta prodali).Izvinjavam se shto je ovoliko obiman txt.Unapred hvala
|