Laptop Testovi FORUM
November 22, 2008, 10:23:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: HP 6720s ili Toshiba L300?  (Read 567 times)
Milan Milojic
Newbie
*

View Profile
« on: May 28, 2008, 03:36:22 PM »

Vidim da skoro godinu dana niko nema pitanja, pa rekoh, ajde da ja budem prvi Smiley
Gledam trenutno da pazarim neki laptop, iskreno dvoumim se izmedju HP-a 6720s i Toshiba L300 (ova nova serija). Cene su im priblizno iste, kao i konfiguracije. Ovde treba da napomenem da me interesuje Intel Dual Core, sa integrisanom grafikom, jer nemam nameru da igram igrice, niti da radim u 3D Max-u. Smiley
Ali ono sto bi mi znacilo je kad ne bih morao da punim bateriju svakih sat i po. E sad, bio sam ubedjen da svi budget laptopovi imaju uglavnom 6-to celijske baterije koje uz maksimalna odricanja jedva prebace 2 sata. Medjutim, slucajno naletim na ovo
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3951
Tu pise da baterija "ladno" izgura preko 4 sata. Ok, Core2Duo procesor, a ne Dual Core 2370 (jedini koji kod nas ima da se kupi), verovatno i Centrino platforma, ali mi je malkice neverovatno za 6-to celijsku baretiju od 47Wh. Ono sto bih ja voleo da neko napise ovde jeste kakva iskustva ima sa baterijama na ova 2 modela (za Toshibu sumnjam da moze jer je skoro poceo da se uvozi kod nas, ali u obzir dolaze i komentari za L40 seriju).
Hvala vam puno.
« Last Edit: May 28, 2008, 09:19:06 PM by Panta » Logged
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #1 on: May 28, 2008, 09:36:18 PM »

Ma ima pitanja nego si gledao Sticky poruku pa ti se ucinilo. Evo sad sam razdvojio da ne bude zabune.
Neces verovati, ima laptopova koji jedva dobace i sat. Na ovom linku imas nekoliko rezultata i specifikacija http://www.laptoptestovi.com/Testovi/Uporedni-testovi/UPOREDNI-TEST-JEFTINIH-LAPTOPOVA-CENA-DO-550-EVRA/Page-2.html Svima je osvetljenost ekrana bila podesena na 50%. Ova stavka moze dosta da utice na autonomiju. Ukoliko je rad manje zahtevan autonomija moze biti duza nego sto su postignuti rezultati jer se prilikom testiranja vrte razliciti testovi. Pregledaj i ostale testove pa ces steci utisak o prosecnoj autonomiji.

Milan Milojic
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: May 28, 2008, 10:55:36 PM »

ok, txh.
Vidim da je baterija kod Toshibe bas kao sto pise i na njihovom sajtu. I bio sam prilicno resen da kupim L300 cim se pojavi, ali onda sam video onaj test za bateriju 6720-ice i skroz sam se zbunio. Cak i na vasem sajtu ima test tog istog modela i pise da je prebacio 3 sata. Za budget business klasu, ja sam impresioniran. Ali bih stvarno voleo kada bi se neko javio i napisao kako radi slabiji HP model.
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #3 on: May 30, 2008, 04:30:25 PM »

Koliko god je za trajanje baterije bitan njen kapacitet, toliko je bitna i konfiguracija laptopa. Ako bolje pogledaš, pomenuti 6720s posjeduje Intel Core 2 Duo T5470 na "samo" 1,6 GHz, i on je glavni krivac za dugotrajan rad preko baterije. Procesor je uglavnom i komponenta sa najvećom pojedinačnom potrošnjom u jednom laptopu. Sve ostalo osim grafičke (posebno ako je neintegrisana) manje-više je jednako po potrošnji i međusobno se u različitim laptopima razlikuje za manje od 5-10%. Na našem battery testu laptop se posmatra poprilično opterećen, tako da bi rezultat samo pri "kuckanju" sigurno bio još bolji.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: