Ajde idemo redom:
1)Ja sam citao o tome i problemu eksternih diskova jos pre 3-4 godine na nekom stranom forumu. A iz licnog iskustva sam video da se to desavalo. I sada moja velika greska: svima se to desavalo ne odmah nego posle nekog vremena koriscenja. Znaci ne odmah.
2)Nije toliko zabrinjavajuce. Stvarno nisam razumeo tog lika koji je MENE ubedjivao da je on u pravu sto je ubacio HDD od 1.5TB iako pise max 1TB. Koliko ga je on koristio i sta mu je sve radio ne znam. Video sam samo da je uspeo da izgrebe dobro rack na 4 meste.
3)Jedan od "problema" koji moze da se javi kada ubacis veci HDD je da ga ne prepozna. Jednostavno sve pokazuje da on radi ali pise ono USB not recognized. Resenje- ubacis HDD manjeg kapaciteta, kao sto je deklarisano.
Imao sam 10-tak slucajeva ali bili su u pitanju razliciti rack-ovi pocevsi od onih najjeftinijih, a sto se tice CM-a mislim da sam imao samo 1 i to prosle godine. Sada vec ne servisiram, moram da ucim

4)Sada stvarno ne znam kako to da ti je deklarisano 200GB na 5400rpm(mozda jer je LITE, ne znam) dok na sajtu stoji 250 i 320. Idi na support, napisi sta te muci, napisi do detalja broj tvog uredjaja i odgovorice ti neko od njih kroz 3-4 dana max. Jer ovako ja samo mogu da nagadjam jer nemam to pred sobom pa da "izvrsim dijagnozu".
Da li ti je kabal ovakav ili slican?
http://img367.imageshack.us/img367/8540/uzas0212.jpgMeni je ovakav prikljucak za kabal za napajanje u kompu, to je za Englesku struju. Adapter me je kosta 65 dinara u prodavnici elektricne robe. Ima to gde hoces. Samo im odneses kabl.
USB kabal- ne mora da se zakace oba za komp, i ja imam na svom isto takav spoj(u uredjaj ide 1 a za komp su namenjena 2), oni se kace samo kada komp nece iz nekog razloga da prepozna HDD(mada mi se to jos nije desilo). U prethodnoj recenici smatram da nece da ga prepozna iz nekog nepoznatog razloga a ne zato sto si npr. ubacio veci hdd od propisanog.
Mislim da ovde mozes da pronadjes to za struju i kacenje:
http://www.bigbruin.com/2007/cmxcraft_8Ja sam licno imao WD My E-Book 3200GB 7200rpm 8MB koji sam morao da ukljucim u struju i onda povezem kablom WD i komp po principu 1 usb u WD i na suprotnom kraju 1 u komp. Sada imam Transcend 320GB 5400rpm 8MB koji na jednom kraju kabla povezem u uredjaj a na drugom(koji ima 2 USB-a) samo jedan USB ubacim u komp.
5)Jesam li jos zakompikovao ili...
?