Da li ste se nekad zapitali ko su najveći svetski proizvođači laptopova? Možda imate neku svoju listu favorita, pa evo prilike da je uporedite sa pravim stanjem. Trenutni poredak prvih 5 je: HP, Lenovo, Acer, ASUS i Dell. Ova rang lista je dobijena na osnovu prodaje u prva tri kvartala i procene prodaje u četvrtom kvartalu 2012. godine. Pored trenutne situacije, veoma je zanimljiva i prognoza za 2013. godinu, a ona kaže da se očekuju velike promene.
Pre svega, očekuje se da doći do smene na prvom mestu i da će najveći proizvođač laptopova postati Lenovo, koji je već postao najveći svetski proizvođač PC računara (laptop i desktop). HP će po svemu sudeći pasti na drugo mesto, a sledeća velika smena je na poziciji koja u sportu obezbeđuje bronzanu medalju. Procene su da će broj 3 postati ASUS, a da će Acer pasti na četvrto mesto. Očekuje se da će Dell zadržati peto mesto, ali sa mnogo manjom razlikom u odnosu na pratioce nego što je to bilo u ovoj godini. Listu onih koji žele da se ubace u Top 5 predvode Apple, Toshiba i Samsung.

Comments (1)

  1. Brint1988

Very nice! This article is focusing on a very important factor called E learning. Basically, it is online learning or education. In australianwriting learning students have to learn by his own. It has very worthy benefits like it is cost...

Very nice! This article is focusing on a very important factor called E learning. Basically, it is online learning or education. In australianwriting learning students have to learn by his own. It has very worthy benefits like it is cost effective, immediate feedback, higher retention and learning and most important self-discipline.

Read More
  Attachments
 
There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location