Testovi

DELL STUDIO 1555 LAPTOP

Dell Studio 1555 laptopProšlo je skoro dve godine od našeg prvog susreta sa Dell Studio serijom laptopova. Ovo je u IT industriji dug period, pa smo odlučili da proverimo kako se danas kotiraju naslednici davno testiranog modela 1535. Tako se na našem testu našao Dell Studio 1555, multimedijalni laptop namenjen kućnim korisnicima koji pored performansi očekuju i kvalitetnu izradu.

Opširnije...

MSI X-SLIM X620 LAPTOP

MSI X-Slim X620Do sada smo imali priliku da testiramo dva laptopa iz MSI X-Slim serije, X320 i X600. Kao što znate, X-Slim serija je namenjena korisnicima koji žele lagan, tanak laptop sa velikom autonomijom. Sada vam predstavljamo MSI X-Slim X620 koji donosi nekoliko noviteta u odnosu na X600 i pritom dodaje tek nešto na težini i debljini. Najuočljivije razlike su svakako DVD uređaj koji je dodat i to što su MSI inženjeri ovog puta odlučili da Intelova integrisana grafička ne sedi besposlena, te su dodali i  mogućnost da se isključi moćnija ATI i iskoristi manje zahtevna Intelova.

Opširnije...

HP PROBOOK 4520s

HP Probook 4520s laptopOdavno nas jedan laptop nije iznenadio svojim karakteristikama, kao što je to uradio HP ProBook 4520s. Mala i logična razlika u oznaci u odnosu na prethodnu generaciju (ProBook 4510s), ukazivala je na izmene koje se svode na implementaciju nove generacije Centrino platforme i upotrebu procesora iz 2010 Intel Core serije. Izmene su bile mnogo značajnije, a iznenađenja su usledila već sa prvim kontaktom.

Opširnije...

FUJITSU LIFEBOOK T5010 TABLET PC

Fujitsu LifeBook T5010 tabletOdavno na testu nismo imali tablet uređaj. Da budemo precizni, Fujitsu LifeBook T5010 je konvertiblni uređaj, što znači da ima osobine i tablet i laptop računara, pa se po potrebi može koristiti u jednom ili drugom režimu. Ako niste upoznati sa terminologijom, tablet PC je uređaj koji ima osnovne komponente iste kao i laptop, ali se umesto tastaturom i touchpadom rad obavlja pomoću ekrana osetljivog na dodir. Lifebook T5010 spada u grupu konvertibilnih laptopova više klase što se vidi i po raskošnoj dodatnoj opremi koja je stigla u paketu.

Opširnije...

LENOVO THINKPAD EDGE 13 LAPTOP

Lenovo ThinkPad Edge 13 laptopLenovo nastavlja sa predstavljanjem ThinkPad laptopova prilagođenih kupcima plićeg džepa. Niska cena nedavno testiranog X100e je izuzetak u okviru prestižne X serije i jedan model nije dovoljan da se pokriju zahtevi veće ciljne grupe. Tako je nastala Edge serija pod okriljem popularnog ThinkPad brenda. Zanimljivo je da Lenovo ThinkPad Edge 13 koji ovog puta predstavljamo ima AMD procesor, što je drugi zaredom ThinkPad na našem testu u kome kuca AMD srce. Pokazalo se da Edge i X100e imaju zajedničko mnogo više od proizvođača procesora.

Opširnije...

ASUS UL50VF LAPTOP

Asus UL50Vf laptopPo ko zna koji put Asus prednjači u primeni novih tehnologija, pa ne čudi što prvi laptop sa NVIDIA Optimus tehnologijom dolazi upravo sa potpisom ovog proizvođača. Ova revolucionarna tehnologija omogućava korišćenje integrisane i diskretne grafičke karte u zavisnosti od potrebe, pri čemu je prebacivanje sa jedne na drugu potpuno neprimetno. Pored toga, Asus UL50Vf ima mogućnost overklokovanja procesora za čitavih 33%, što ga čini izuzetno zanimljivim proizvodom.

Opširnije...

LENOVO THINKPAD X100e LAPTOP

Lenovo ThinkPad X100eKonačno se i to desilo. Jedan od poslednjih bastiona Intela popustio je pod naletima AMD-a i pred nama se našao prvi model iz čuvene ThinkPad serije laptopova sa AMD procesorom. Da li su Lenovo i AMD dorasli zadatku i da li je ThinkPad X100e dovoljno dobar da nosi ime koje je sinonim za kvalitet? Utisci su pomešani.

Opširnije...